ΑΒ Βασιλόπουλος

Διατροφικό… αφιέρωμα στην Κρήτη ετοιμάζει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος από τις 20 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως τονίζει η εταιρεία, είναι το νησί της μεγάλης διατροφικής κουλτούρας και παράδοσης.  Με την καμπάνια που ετοιμάζει θέλει να δώσει ώθηση στα προϊόντα της Κρήτης που διατίθενται με το brand της αλυσίδας «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη».

Στη σειρά των προϊόντων περιλαμβάνονται μέλι με άγριο θυμάρι, πλούσιο σε μέταλλα και πρωτεΐνες, με λαμπερό χρώμα, γλυκιά γεύση και έντονη επίγευση. Παξιμάδια με αλεύρι κριθαρένιο ολικής άλεσης, αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Καβρουμαδάκι από την Ασή Γωνιά Χανίων, που ζυμώνεται με την Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Λ. Ορέων Τρύπας. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π., από το Κολυμβάρι Χανίων, που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους, από τη σειρά ελαιόλαδων «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη», με πολλαπλές, σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς, αναγνωρισμένους διαγωνισμούς. Μιτατοτύρι καυτερό Γύπας, που συναρπάζει και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους και αποτελεί ιδανικό σύντροφο για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, την παγωμένη μπύρα ή την τσικουδιά.

Επίσης στη σειρά περιλαμβάνονται μυζήθρα ξινή, ανθότυρο από τα Λευκά Όρη, γραβιέρα γλυκιά, και λουκάνικα με σταμναγκάθι και σύγκλινο Κρήτης και απάκι κοτόπουλο, καθώς και τα δυναμικά ανερχόμενα κρητικά κρασιά, από τις γηγενείς ποικιλίες Βηλάνα και Βιδιανό. Τέλος υπάρχουν τα γλυκά κουταλιού, κάστανο και κυδώνι, συνδυασμένα με ελληνικό καφέ Δάνδαλη, το χαρμάνι που φέρεται να έχει κερδίσει τους Κρητικούς τα τελευταία 60 χρόνια.