horeca 2018

Χιλιάδες κόσμου από ολόκληρη την Ελλάδα βρέθηκαν το 4ήμερο
9-12 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, όπου και διεξήχθη για 13η χρονιά, η διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης, HO.RE.CA.

Του Βάιου Τασούλα

Περισσότεροι από 125.000 επαγγελματίες από 49.712 επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού, αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, πέρασαν από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου, τις πύλες της 13ης HO.RE.CA. 2018, κάνοντας για άλλη μία φορά ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, 550 σημαντικές επιχειρήσεις των κλάδων της τροφοδοσίας και του εξοπλισμού των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης, έδωσαν δυναμικά το «παρών» στη HO.RE.CA., όπου και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα και τις καινοτομίες τους, αλλά και να συναντήσουν δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και του εξωτερικού.

ΗORECAΗ μεγάλη προσέλευση επιβεβαίωσε το έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τους συγκεκριμένους κλάδους, με τη HO.RE.CA. 2018 να καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των ποιοτικών επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με μια πρώτη επεξεργασία των σχετικών στοιχείων, σημειώθηκε αύξηση 23% μεταξύ των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που επισκέφτηκαν τη HO.RE.CA. το 2018.

Ανοδική, με ποσοστό επίσης 23%, ήταν και η παρουσία των εκπροσώπων της Καφεστίασης, οι οποίοι και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις σημαντικές εξελίξεις του κλάδου, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στους χώρους της Έκθεσης.
Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία από τις barcode προσκλήσεις, το 56% των επισκεπτών προήλθε από την Περιφέρεια, με σημαντική εκπροσώπηση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της Φιλοξενίας και της Εστίασης, από κάθε γωνιά
της Ελλάδας.

Ενθουσιασμένο το 86% των επισκεπτών

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το εύρος και την ποιότητα των εκθεμάτων, το πρόγραμμα των special events και το επίπεδο της οργάνωσης, εξέφρασε η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 125.000 επαγγελματιών, που πέρασαν τις πύλες της φετινής HO.RE.CA.

horeca 2018Προκειμένου να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους εκθέτες και τους επισκέπτες της Έκθεσης, οι διοργανωτές εφάρμοσαν και φέτος το καινοτόμο ψηφιακό σύστημα αυτόματης μέτρησης της ικανοποίησης του κοινού, Private Review.

Με πάνω από 10.000 επισκέπτες της Έκθεσης να εκφράζουν λοιπόν, τη γνώμη τους για τη HO.RE.CA., στα ειδικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί στις εξόδους και τον κεντρικό διάδρομο του εκθεσιακού κέντρου, οι μετρήσεις έδειξαν τα εξής: Το 86% δήλωσε εξαιρετικά ή πολύ ικανοποιημένο από την επίσκεψή του στην έκθεση, ενώ εξίσου εντυπωσιακό –της τάξεως του 91%– ήταν και το ποσοστό των επισκεπτών που έμειναν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που παρακολούθησαν κατά την επίσκεψή τους.

Διαγωνισμοί, παρουσιάσεις και νέα προϊόντα

Στη φετινή διοργάνωση την τιμητική τους είχαν οι εκδηλώσεις για τους επισκέπτες, καθώς πάνω από 60 διαφορετικά events και 70 ώρες live πρόγραμμα, έλαβαν χώρα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της HO.RE.CA.

horeca 2018Μεταξύ αυτών και αρκετοί διαγωνισμοί, όπως ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail, μια διοργάνωση της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του Beer & Spirits Show. Στη σκηνή του Coffee Events στο Hall 1, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Brewer’s Cup & Latte Art, μια διοργάνωση της SCA Greece, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας των επισκεπτών.

Την παράσταση πάντως έκλεψαν τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης, καθώς πολλές εταιρείες ήρθαν… προετοιμασμένες, παρουσιάζοντας νέες δημιουργίες, νέες συσκευασίες, αλλά και ιδιαίτερες καινοτομίες.