Σε νέα

Η Δωδώνη «παγώνει» τις φήμες για την εξαγορά της.

Κατηγορηματική διάψευση των ανακριβών δημοσιευμάτων, που διέρρεαν φήμες για πιθανές συζητήσεις και επικείμενη εξαγορά της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ΑΕ, πραγματοποιήθηκε με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, με σκοπό να αποσαφηνιστεί η σχετική σύγχυση.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «ο συνεχής εντυπωσιασμός από ορισμένα μη επαρκώς ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε αβάσιμες και εσφαλμένες δηλώσεις και συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της εταιρείας, η Strategic Initiative Food, δεν είναι fund αλλά ιδιώτες μέτοχοι και ως εκ τούτου δεν υπάρχει συγκεκριμένη «ωρίμανση» στην επένδυσή τους. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι πως ο απώτερος σκοπός των άρθρων αυτών, είναι αποκλειστικά η δημιουργία σύγχυσης. Αντιθέτως, η διοίκηση της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας καταρτίσει πολυετές, μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα, καθώς και αγορές -εντός και εκτός συνόρων- δηλώνει για μία ακόμη φορά ρητά και απερίφραστα τη δέσμευσή της στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου».

Ο CEO της Δωδώνη ΑΕ, Tom Seepers και ο αναπληρωτής CEO, Μιχάλης Παναγιωτάκης δηλώνουν: «Η διοίκηση της Δωδώνη ΑΕ, προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε εξαρχής, κατάφερε στα πέντε και πλέον χρόνια θητείας της υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να εξυγιάνει και να αναπτύξει την εταιρεία, επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με διπλασιασμό των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και λειτουργία νέων παραγωγικών δομών και την προσήλωσή μας στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Απερίσπαστοι συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη Δωδώνη, καθιστώντας την κορυφαία στον κλάδο της, χαράσσοντας προσεκτικά και μεθοδικά τα βήματα της επόμενης δεκαετίας μέσω του σχεδιασμού νέων επενδύσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών που θα καταδείξουν τη Δωδώνη ως τον σημαντικότερο ελληνικό παίκτη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς».