ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ. Έξι χρυσά βραβεία για τα μέλη της Ελλα-δικά μας

Η εταιρεία «Πυρήνας» μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Στη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εντάχθηκε πρόσφατα ο Πυρήνας ΑΕ, με πολυετή παρουσία και έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της εμπορίας και βιομηχανικής επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Αποτελώντας το 45ο Μέλος της ένωσης, η εταιρεία πιστοποιήθηκε για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της, καθώς και για την κάλυψη των σχετικών ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων από την Eurocert και φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία από την δεκαετία του 1960 με κύρια απασχόλησή της από το 1970, την παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνοξύλου από τον ελαιοπυρήνα, ένα υποπροϊόν των ελαιοτριβείων του Nομού.

Το πυρηνέλαιο της επιχείρησης εξάγεται στο σύνολό του στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ το πυρηνόξυλο διοχετεύεται στην εσωτερική αγορά ως καύσιμο βιομάζας, φιλικό προς το περιβάλλον, υποκαθιστώντας το μαζούτ και το πετρέλαιο. Η εταιρεία το 2003 επεκτείνει την δραστηριότητά της στα προϊόντα του κατασκευαστικού κλάδου, στην ίδια περιοχή, με την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό ενός εργοστασίου παραγωγής οξειδίου  και  υδροξειδίου του ασβεστίου, χρησιμοποιώντας  ως  πρώτη ύλη ασβεστολιθική πέτρα από τα λατομεία της περιοχής, καθώς και ως καύσιμο το πυρηνόξυλο που παράγει στο πυρηνελαιουργείο της.  Ήδη από το 2012 είχε γίνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία μιας μονάδας παρασκευής ετοίμου σκυροδέματος.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας ΑΕ, Biosolids.