Η εξαγορά της Chipita και η διάψευση του Θεοδωρόπουλου

Αυξάνονται οι φήμες που θέλουν να οδεύουν προς την τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις εξαγοράς της ελληνικής πολυεθνικής Chipita από την Mondelēz, παρά τη διάψευση των δημοσιευμάτων από τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο για ολοκλήρωση της συμφωνίας έναντι ενός τιμήματος που μόλις ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Με βάση επιχειρηματικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν από λίγα 24ωρα με την κατάθεση δευσμευτικής προσφοράς ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου. Μετά τo πέρας της διαδικασίας, που ξεκίνησε το Μάιο, το λόγο τώρα έχουν οι μέτοχοι της, για την αποδοχή ή μη της προσφοράς.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα δάνεια της εταιρείας, εξαγορά με μετρητά και μετοχές της Mondelez, που θα δωθούν στους μετόχους της Chipita, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το deal περιλαμβάνει και την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, στην οποία η Chipita αποτελεί βασικό μέτοχο.

Η Mondelēz δεν είναι η μόνη εταιρεία, που εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά Chipita, αφού και η Pepsico μέσω της Frito Lay είχε προσπαθήσει να πάρει μέρος στη διεκδίκησή της. Στα χρόνια δραστηριοποίησης της Chipita αυτή αναμένεται να είναι η τρίτη φορά που «αλλάζει χέρια», αφού το 2006 ενώθηκε με τη ΔΕΛΤΑ δημιουργώντας τη Vivartia και λίγα χρόνια μετά  εξαγοράστηκε από τον όμιλο Olayan και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Ο επιχειρηματίας πάντως Σπύρος Θεοδωρόπουλος διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν η εξαγορά να έχει ολοκληρωθεί έναντι ενός τιμήματος που μόλις ξεπερνά το 1δισ. ευρώ.