Καταδικάστηκε 46χρονος για απάτη σε μίνι μάρκετ

Καταδικάστηκε 46χρονος για απάτη σε μίνι μάρκετ. 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μικρής λιανικής, καθώς συχνά είναι τα περιστατικά εξαπάτησης που αναφέρονται από τους συναδέλφους τους.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δικαστική περιπέτεια ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, που  εξαπατήθηκε, προκειμένου να αποσπαστούν χρήματα από την επιχείρησή του στην περιοχή του Αλμυρού στη Μαγνησία.

Πιο συγκεκριμένα, θύμα απάτης έπεσε ο σύζυγος ιδιοκτήτριας μίνι μάρκετ στην περιοχή του Αλμυρού, όταν ένας 46χρονος άντρας προσποιήθηκε τηλεφωνικά ότι ήταν τεχνικός του τερματικού που εκδίδει τις κάρτες και για να το ελέγξει τον έπεισε να εκδώσει έξι κάρτες των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το κατάστημα διέθετε τερματικό payzone για έκδοση προπληρωμένων καρτών (paysafe) και ο ανυποψίαστος καταστηματάρχης στις 17 Δεκεμβρίου 2015 έδωσε στο δράστη τους κωδικούς pin, που ανέγραφαν οι κάρτες, προκειμένου να διορθώσει την υποτιθέμενη βλάβη. Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της απάτης και πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης.