Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και φέτος στο Vegan Life Festival Athens, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (2-3 Οκτωβρίου) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Οι ακόλουθοι τις vegan διατροφής αλλά και όσοι αναζητούν εναλλακτικούς κωδικούς, περιορίζοντας τα ζωικά προϊόντα στην καθημερινότητά τους, είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στο χώρο, να γνωρίσουν από κοντά τη γκάμα που προσφέρουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία και να δοκιμάσουν vegan γεύσεις. 

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και άνοιξε τις πόρτες του για δύο μέρες γεμάτες απολαυστικό, vegan φαγητό, crueltyfree αλλά και zerowaste προϊόντα, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από ακτιβιστικές ομάδες και να παρακολουθήσει μοναδικές ομιλίες και εργαστήρια. 

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα περίπτερα γνωστών εταιρειών στο χώρο, όπως οι Βιοαγρός, Βιολογικό Χωριό, Planet, Εβλογημένο νηστίσιμο κ.α, ενώ αρκετές ήταν οι προτάσεις σε είδη γενικού καθαρισμού, καλλυντικά, υποδήματα κ.α.

Μεγάλη ήταν η κίνηση και στο περίπτερο του περιοδικού Greek Vegan, το οποίο και αποτελεί το πρώτο σχετικό εγχείρημα στην Ελλάδα, κυκλοφορώντας εδώ και πάνω από ένα χρόνο στα περίπτερα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν παλαιότερα τεύχη και να διαβάσουν ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις για τη vegan διατροφή στην Ελλάδα.