Με γάιδαρο στο σούπερ μάρκετ, για να μην πληρώσουν τις σακούλες

Με γάιδαρο στο σούπερ μάρκετ, για να μην πληρώσουν τις σακούλες.

Αρκετές υπήρξαν οι αντιδράσεις στη χώρα μας, μετά το ενισχυμένο «χαράτσι» που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες, όμως στη γειτονική Τουρκία το φαινόμενο έχει αποκτήσει διαφορετική διάσταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, από 1η Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ στην Τουρκία υποχρεώθηκαν να χρεώνουν την πλαστική σακούλα 0,25 τουρκικές λίρες, με τα πρόστιμα για τους παραβάτες να είναι αρκετά ενισχυμένα, σύμφωνα με τη  Hurriyet. Οι πολίτες όμως δε φαίνεται να έμειναν με σταυρωμένα χέρια, καθώς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σε αρκετές περιπτώσεις με κάπως «ανορθόδοξο» τρόπο.

Οι περισσότεροι καταναλωτές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων και καλάθια, όμως η ευρηματικότητα κάποιων πολιτών έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο. Μια γυναίκα σε βίντεο παρουσιάζεται να ράβει παλιές πλαστικές σακούλες, ενώ ένας νέος σε ηλικία άντρας εμφανίζεται στο σούπερ μάρκετ με χειράμαξα, ανεβάζοντας μάλιστα σχετικό οπτικό υλικό στα social media. Το περιστατικό όμως, που άφησε άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, σημειώθηκε στη Νίγδη της Καππαδοκίας, όταν ένα ζευγάρι πήγε με γάιδαρο στο σούπερ μάρκετ, φόρτωσαν το συμπαθές τετράποδο με τα ψώνια τους και έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα το αξιοπερίεργο.