Το Market Plus επί της οδού Σαγγαρίου στη Νέα Ιωνία, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά μέσω ανταγωνιστικών τιμών και προσφορών, αλλά και της δυνατότητάς του να παρέχει στον καταναλωτή ό,τι ζητήσει.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Μίνι μάρκετ με «μυστικό» επιτυχίαςO κ. Κυριάκος Πετρούτσος αποτελεί έναν από τους ανθρώπους της αγοράς που μετά από χρόνια σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων, αποφάσισε να κάνει τη δική του επιχείρηση, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία του, σε ένα… διαφορετικό μίνι μάρκετ. Ένα μίνι μάρκετ που, πολλές φορές, ανταγωνίζεται στις τιμές των προϊόντων ακόμη και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, την ώρα που σχεδόν καθημερινά δημιουργεί τις δικές του προσφορές για τους πελάτες του και οι οποίες αναγράφονται έξω από το κατάστημα.

«Αν γνωρίζεις την αγορά και ξέρεις πώς λειτουργούν και οι χονδρέμποροι σε αυτή, μπορείς να ‘‘πιέσεις’’ και λίγο ή/και να βρεις τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να καταφέρεις να είσαι ανταγωνιστικός στις τιμές, με οποιονδήποτε, ακόμη και με τα σούπερ μάρκετ» εξήγησε ο κ. Πετρούτσος στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική».

Το Market Plus μετρά τρία χρόνια ζωής στο συγκεκριμένο σημείο, αφού νωρίτερα, από το 2004, βρισκόταν ακριβώς δίπλα. Ο κ. Πετρούτσος δήλωσε: «Πλέον ο χώρος είναι ιδιόκτητος, γεγονός που μας δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα, αλλά βέβαια η δουλειά δεν έχει καμία σχέση με τότε που ξεκινήσαμε, προ κρίσης». Παρ’ όλα αυτά, το μίνι μάρκετ έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας διαρκώς και την γκάμα των προϊόντων του. «Το χτίζουμε σιγά-σιγά και αν και το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μικρότερο τα τελευταία χρόνια, επενδύουμε διαρκώς σε αυτό για να μεγαλώνουμε και την γκάμα των προϊόντων μας» μας είπε ο κ. Πετρούτσος.

Οτιδήποτε μπορούμε να πουλήσουμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, αλλά να βγάλουμε και εμείς κάποιο κέρδος, το βάζουμε στο κατάστημά μας.

Προϊόντα για κάθε καταναλωτή

Αυτή η διεύρυνση στην γκάμα των προϊόντων, φαίνεται ότι είναι και ένα από τα «μυστικά» της επιτυχίας του καταστήματος. «Στην πραγματικότητα αποτελούμε ένα πλούσιο παντοπωλείο, αφού εδώ θα βρει κανείς πάνω από 100 κωδικούς στην κάβα μας, κατεψυγμένα ψάρια και λαχανικά, ακόμη και κάρβουνα. Γενικά, πιστεύω ότι πρέπει να έχει κανείς ό,τι του ζητήσει ο καταναλωτής. Δεν γίνεται να σου ζητήσει κάτι και εσύ να μην το έχεις την επόμενη φορά που θα ξαναέρθει» υποστήριξε ο κ. Πετρούτσος.

Μίνι μάρκετ με «μυστικό» επιτυχίαςΤο γεγονός επιβεβαιώνεται και στην πράξη, αφού αν και πρόκειται για ένα σχετικά μικρό μίνι μάρκετ, η ποικιλία των προϊόντων είναι τεράστια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό βρήκαμε ακόμη και χειροποίητους κουμπαράδες. «Οτιδήποτε μπορούμε να πουλήσουμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, αλλά να βγάλουμε και εμείς κάποιο κέρδος, το βάζουμε στο κατάστημά μας. Οι κουμπαράδες είναι δικοί μας, χειροποίητοι και πολλά από τα κομμάτια που βλέπετε έχουν ήδη πουληθεί» ανέφερε.

Σημαντική η τοποθεσία

Το Market Plus βρίσκεται κοντά σε πλατεία και δίπλα σε σχολεία και γήπεδα, κάτι που έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Πετρούτσο. «Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το μίνι μάρκετ είναι πάντα σημαντικό. Εμείς εδώ έχουμε κοντά σχολεία και γήπεδα, γεγονός που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε καταλλήλως. Έχουμε μια μεγάλη γκάμα παγωτών, τα οποία και ‘‘φεύγουν’’ περισσότερο, αλλά και πολλά ενεργειακά ποτά, τα οποία επίσης προτιμούν τα παιδιά. Τα δίνουμε μάλιστα και με ελαφρώς χαμηλότερη τιμή, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο».