Στο 30% το μερίδιο αγοράς της Σκλαβενίτης

Νέα σύμβαση εργασίας για τους εργαζομένους του Σκλαβενίτη. 

Βασικό μικτό μισθό στα  860 ευρώ κατοχύρωσε η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης μετά από την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

Εκτός από τον κατώτατο μηνιαίο μισθό οι τρίτεκνοι – πολύτεκνοι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν επίδομα 50 ευρώ μηνιαίως, ενώ το επίδομα γάμου θα αντιστοιχεί σε 60 ευρώ. Παράλληλα, οι νεοπροσλαμβανόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα λαμβάνουν μηνιαίο βασικό μισθό 800 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια εργασίας τους και δε θα υπάρξει καμία μεταβολή προς τα κάτω όσων υπαλλήλων λαμβάνουν μηνιαίο μισθό έως 1.700 ευρώ. Η συμφωνία της επιχείρησης με τους εργαζομένους, σύμφωνα με ανακοίνωση, προβλέπει ακόμα:

  • Καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης για όλους τους εργαζόμενους, 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.
  • Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.
  • Σαφής διατύπωση αμφότερων των μερών ότι αποτελεί κοινό στόχο η μείωση της μερικής απασχόλησης και η δέσμευση ότι, οι μερικώς απασχολούμενοι θα προτάσσονται των νέων προσλήψεων είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών εργασίας, είτε με μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρη απασχόληση.
  • Μέριμνα της Επιχείρησης να ικανοποιεί αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή του τόπου απασχόλησής τους σε πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του καταστήματα.