Νέο καθεστώς σε ανέπαφες και διαδικτυακές συναλλαγές

Νέο καθεστώς σε ανέπαφες και διαδικτυακές συναλλαγές. 

Αλλαγές έρχονται στις ανέπαφες συναλλαγές και στις αγορές στο internet με κάρτα από τις 14 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένουν οι πληρωμές εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου να γίνουν πιο ασφαλείς και εύκολες.

Αναλυτικότερα, στις ανέπαφες συναλλαγές θα υπάρχει όριο, χωρίς τη χρήση ΡΙΝ, σωρευτικά έως το ποσό των 150 ευρώ. Όταν εξαντληθεί το όριο, θα ζητείται η καταχώρηση του ΡΙΝ στο μηχάνημα αποδοχής καρτών (POS), ακόμη και αν πρόκειται για συναλλαγή κάτω των 25 ευρώ. Κάθε φορά που θα πραγματοποιείται οποιουδήποτε είδους συναλλαγή με χρήση PIN, το όριο των 150 ευρώ θα μηδενίζεται.

Για τις αγορές στο internet, η ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη, κατά την διάρκεια της αγοράς, θα πραγματοποιείται μέσω: κωδικών web/mobile banking (κάτι που ο πελάτης γνωρίζει) και SMS extraPIN ή push notification (κάτι που αποστέλλεται στον πελάτη). Σύμφωνα με τα παραπάνω, προκειμένου να πραγματοποιούνται αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα, εντός της Ευρώπης, με κάρτες Τράπεζας (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) θα πρέπει ο πελάτης κωδικούς web banking και να έχει δηλωμένο στην Τράπεζα κινητό τηλέφωνο για τη λήψη extraPIN.