Νερό με

Νερό με «μνήμη» κρασιού στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Ένα καινοτόμο προϊόν, που παράγεται στο οινοποιείο Golan Heights του Ισραήλ, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην αγορά του εξωτερικού και περιγράφεται ως το «νερό με τη μνήμη κρασιού».

Πιο συγκεκριμένα, το O.Vine έχει όλες τις καλές ιδιότητες του κρασιού, όπως η γεύση και τα φυσικά αντιοξειδωτικά, αλλά χωρίς να περιλαμβάνει το αλκοόλ, τις θερμίδες και τα συντηρητικά. Το «νερό από κρασί» γίνεται με την έγχυση νερού στα στέμφυλα που παραμένουν μετά την παραδοσιακή διαδικασία οινοποίησης, τα οποία συνήθως πετιούνται. Είναι μέχρι στιγμής το πρώτο στο είδος του στον κόσμο και το Οινοποιείο Golan Heights περιγράφει με υπερηφάνεια ότι αποτελεί «ένα μαγικό υβρίδιο από τα δύο παλαιότερα ποτά της ανθρωπότητας«, με διάρκεια ζωής στο ράφι τους 10-12 μήνες.

Το O.Vine είναι διαθέσιμο σε κόκκινη και λευκή ποικιλία, με το κόκκινο να περιέχει εκχύλισμα από cabernet, merlot, syrah και petit verdot και το λευκό να αναμιγνύεται με εκχυλίσματα από riesling και gewürztraminer. Και τα δύο παρασκευάζονται σε κανονική και ανθρακούχα έκδοση και αποτελούν μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για τις έγκυες γυναίκες ή καταναλωτές που έχουν αποκλείσει το αλκόολ από τη διατροφή τους.

Το O.VINE παρουσιάζει ένα νέο επίπεδο βιωσιμότητας μέσω της μοναδικής επαναχρησιμοποίησης του αμπελιού και των σπόρων από τη διαδικασία παραγωγής και αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ακολουθώντας τη γενικότερη τάση της αγοράς για μη αλκοολούχα σκευάσματα και βιταμινούχα νερά.