οινοραμα

Ο πολυδιάστατος θεσμός Οινοξένεια, που υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο δήμο Αιγιαλείας, συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά, στην έκθεση κρασιού Οινόραμα.

Η Οινοξένεια είναι ένας θεσμός της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, η οποία και ενεργοποιείται με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών και όλων των οινοποιείων της χώρας για το θεσμό «Οινοξένεια» και τις πολυδιάστατες ενέργειες του, τη διεύρυνση και διασύνδεσή του με νέες αναπτυξιακές δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τέλος την προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών που διοργανώνονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, αλλά όλο το χρόνο. Σκοπός είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αιγιάλεια και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας έναν νέο, εκλεκτό οινοτουριστικό προορισμό.

Η Έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό Σάββατο 10, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Μαρτίου (τη Δευτέρα μόνο για επαγγελματίες), στο χώρο του Ζάππειου Μεγάρου. Παράλληλα όμως, θα πραγματοποιηθεί και η προβολή του πρώτου ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει επισήμως τον θεσμό, με τίτλο «Οινοξένεια: Αστερισμός Αιγιάλεια» σε σκηνοθεσία του ακαδημαϊκού – εικαστικού Βασίλη Ψαρρά. Το ντοκιμαντέρ αυτό, διάρκειας 58 λεπτών, βασίζεται σε μια εις βάθος παρουσίαση της Αιγιάλειας και του θεσμού Οινοξένεια, όπου το 2017, μετά από 5 χρόνια οργάνωσης και υλοποίησης, φαίνεται να έχει εδραιωθεί τόσο στην περιοχή όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα οινοποιεία του Δικτύου Οινοξένεια που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στην έκθεση και μπορείτε να δοκιμάσετε τις ποικιλίες τους είναι τα εξής:

Η πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Οινοξένεια: Αστερισμός Αιγιάλεια» θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Οινόραμα 2018.