Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Vegan Green Festival 2024 στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου. Στόχος του φεστιβάλ ήταν η προβολή και προώθηση βιολογικών και οικολογικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, με έμφαση στη βιωσιμότητα και τις δίκαιες συνθήκες εργασίας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον vegan και zero-waste τρόπο ζωής, να γνωρίσουν νέα προϊόντα και πρακτικές, καθώς και να υποστηρίξουν ατομικές, γυναικείες επιχειρήσεις.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν φυσικά καλλυντικά, κρέμες χωρίς δοκιμές σε ζώα, ρούχα από βιολογικό βαμβάκι και άλλα υποαλλεργικά υφάσματα, αποσμητικά με πρεβιοτικά, χειροποίητα σαπούνια και προϊόντα περιποίησης.


Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά προτάσεις σε υγιεινά τρόφιμα και ροφήματα με μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα.


Επίσης, ενδιαφέρον παρουσίασαν οι κατηγορίες των χειροποίητων κοσμημάτων, τα είδη δώρων, τα αξεσουάρ και είδη σπιτιού.

 Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ οργανώθηκε από την ομάδα Vegan Fiesta Hellas, με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Αθηναίων, ως μέρος του 2ου Athens Green Festival.