Περίπτερο στη Ν. Ιωνία

Ο περιπτεράς του τεύχους είναι γυναίκα κι, όπως όλοι οι επαγγελματίες στη συγκεκριμένη δουλειά, ταλαιπωρείται από τις πολλές ώρες εργασίας, αλλά θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να την κάνεις.

Περίπτερο στη Ν. ΙωνίαΤο περίπτερο επί της οδού Μηδείας στο Δήμο Νέας Ιωνίας, είναι σε έναν κεντρικό δρόμο, χωρίς μεγάλο ανταγωνισμό κοντά του κι έτσι δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του να βγάλουν το μεροκάματο. Η κ. Αναστασία Βασιλείου δουλεύει το περίπτερο μαζί με το γιο της τα τελευταία δύο χρόνια κι η πρώτη εικόνα της είναι ότι η κίνηση είναι πεσμένη ακόμη και στα καλά σημεία, αλλά οι ίδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταπεξέλθουν.


«Έχουμε βάλει μεγάλη ποικιλία προϊόντων στο μαγαζί, γιατί στο περίπτερο νομίζω ότι έτσι θα πάρεις 50 λεπτά από εδώ, 50 λεπτά από εκεί κι έτσι θα αυξήσεις και το τζίρο σου. Ακόμη και τα τσιγάρα, μπορεί να έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, αλλά είναι το νούμερο ένα προϊόν πώλησης κι ο μεγάλος τζίρος του μεταφράζεται και σε ένα άλφα κέρδος για εμάς», τόνισε στο περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική.

«Δοκιμάζουμε προϊόντα κι επιλέγουμε»

Η γκάμα των προϊόντων στο περίπτερο πάντως γίνεται αποκλειστικά βάσει των αναγκών των πελατών του περιπτέρου, όπως μας εξήγησε η κα Βασιλείου. «Τα προϊόντα που έχουμε στο περίπτερο είναι αυτά που μας ζητάνε οι πελάτες μας. Φέρνουμε κάποια προϊόντα, τα δοκιμάζουμε και κρατάμε αυτά που φεύγουνε. Επίσης, ό,τι μας ζητήσει ένας καταναλωτής θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε, γιατί αυτό είναι το σημαντικό, να έχουμε πράγματα που εξυπηρετούν τους δικούς μας πελάτες».

Τα προϊόντα που έχουμε στο περίπτερο είναι αυτά που μας ζητάνε οι πελάτες μας. Φέρνουμε κάποια προϊόντα, τα δοκιμάζουμε και κρατάμε αυτά που φεύγουνε.

«Καλή βιτρίνα τα παιχνίδια»

Το περίπτερο στην οδό Μήδειας του Δήμου N. Iωνίας διαθέτει κι αρκετά παιχνίδια στην πρόσοψή του, με τις τυχερές σακούλες να έχουν την τιμητική τους. Υπάρχει ζήτηση; «Ναι, είναι μια καλή βιτρίνα τα παιχνίδια για να προσελκύσουν τα παιδιά κι έχουν αρκετή ζήτηση. Έρχονται παιδάκια και μόνα τους και με τους γονείς τους κι αγοράζουνε», μας απάντησε.

«Πολλές οι ώρες δουλειάς»

Τις πολλές ώρες δουλειάς σε αυτά τα επαγγέλματα μας σημείωσε και η κα Βασιλείου. «Είναι πολλές οι ώρες που πρέπει να περνάει κανείς μέσα στο περίπτερο, γιατί είναι μία δουλειά που δεν έχει ωράριο. Ξεκινάς νωρίς το πρωί και μένεις αναγκαστικά μέχρι αργά το βράδυ, γιατί το περίπτερο μπορεί να έχει κόσμο ανά πάσα στιγμή», μας είπε.