Η ελληνική εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», η οποία διαθέτει στην αγορά κορυφαία brands, όπως αυτό της Όλυμπος και της Τυράς, έλαβε την πιστοποίηση CoVid Shield, σε επίπεδο Principal, από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA για τη λειτουργία της και τις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «πρόκειται ουσιαστικά για την αναγνώριση και επιβράβευση του συνόλου των πολιτικών πρόληψης και υγιεινής που εφαρμόζει η εταιρεία, από έναν διεθνή οίκο εγνωσμένου κύρους και δεσμεύεται για την πιστή και συνεχή εφαρμογή τους με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επίσης στο σύνολο των αυστηρών μέτρων που ήδη η Ελληνικά Γαλακτοκομεία εφάρμοζε στις παραγωγικές της μονάδες, στα εφοδιαστικά κέντρα και στα γραφεία της, προστέθηκε και μία νέα, καινοτόμος, διαδικασία πρόληψης, μέσω της χρήσης του Rapid Τest Surface Ag 2019-nCov, από την ελληνική εταιρία βιοτεχνολογίας Prognosis Bitech που αφορά τον έλεγχο πολυσύχναστων σημείων και επιφανειών, ώστε να είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή η αξιολόγηση του βαθμού απολύμανσης κοινόχρηστων αντικειμένων και επίπλων. Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η παραγωγή των Rapid Test επιφανειών της PROGNOSIS BIOTECH γίνεται με την εφαρμογή αυστηρών συστημάτων ποιότητας (ISO 13475:2016, ISO 9001:2015),

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία έσπευσε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο να συμβάλει στον κοινό αγώνα, δημιουργώντας είκοσι (20) πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ».