Στιγμές Πάσχα 2020 αναμένεται να ζήσουμε στην Ελλάδα και τα φετινά Χριστούγεννα, αφού όλα δείχνουν ότι η εορταστική περίοδος θα πραγματοποιηθεί σε κατάσταση… καραντίνας, με κλειστά καταστήματα εστίασης, αλλά και την πλειοψηφία των καταστημάτων του λιανεμπορίου.

Η κίνηση και η ζήτηση εκτιμάται έτσι ότι θα κινηθούν στα επίπεδα του προηγούμενου Πάσχα, με πολλούς επαγγελματίες του μίνι μάρκετ να έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζονται σε αυτά τα δεδομένα. Παρότι ακόμη δεν είναι 100% γνωστό τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, αλλά ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της μικρής λιανικής που κάνουν τα… κουμάντα τους.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν φαίνεται ότι θα επιτραπούν κι έτσι οι καταναλωτές θα μείνουν σπίτια τους για τις γιορτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα ψώνια τους, στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Χριστουγεννιάτικα τρόφιμα και άλλα σχετικά είδη είναι πιθανό να έχουν αυξημένη «δυναμική» στα μίνι μάρκετ της γειτονιάς, από τη στιγμή που η κίνηση στους δρόμους θα παραμείνει περιορισμένη.

Αντίστοιχα διαμορφώνονται λοιπόν και τα ράφια πολλών καταστημάτων, με τους επαγγελματίες της αγοράς να ευελπιστούν σε μια οικονομική «ανάσα» μέσα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση και για τον κλάδο της μικρής λιανικής.