Δεκάδες επιλογές συνεργασίας στα σχολικά είδη

Όσον αφορά τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σχολικών ειδών, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές. Είτε πρόκειται για επιχειρήσεις αμιγώς ελληνικές ή για τα μεγάλα brands του εξωτερικού, ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής μπορεί να βρει στην αγορά χιλιάδες κωδικούς σε είδη βιβλιοχαρτοπωλείου, σε μεγάλη, μάλιστα, ποικιλία ως προς την ποιότητα και το κόστος. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις εταιρείες που κατέχουν σημαντικό μερίδιο στον τομέα των σχολικών ειδών.

TYPOTRUST – ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ A.E. (TYPOTRUST) είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με σαφή οικογενειακό προσανατολισμό, που κυρίως παράγει, αλλά κι εμπορεύεται, είδη χαρτοπωλείου, γραφείου και σχολείου.

Η εταιρεία είναι στον χώρο πάνω από 50 χρόνια. Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε ως εξειδικευμένο τυπογραφείο για λογιστικά κι εταιρικά έντυπα και, στη συνέχεια, περνώντας στα χέρια της 2ης γενιάς, άνοιξε την γκάμα της και το πελατολόγιό της, ώστε σήμερα να αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα που τροφοδοτεί βιβλιοχαρτοπωλεία, πολυκαταστήματα που διαθέτουν τμήμα χαρτικών και σχολικών ειδών και γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Οι άνθρωποι της TYPOTRUST κρίνουν ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για τα λεγόμενα μικρά μαγαζιά, μίνι μάρκετ και καταστήματα μικρής λιανικής, να διαθέτουν έναν, έστω ελάχιστο, αριθμό κωδικών από την γκάμα ορισμένων σχολικών ειδών. Θεωρούν δε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποκαταστήσουν το κλασικό χαρτοπωλείο ή αντίστοιχα καταστήματα, αλλά, μια και αυτά τα μαγαζιά έχουν πετύχει να γίνουν αποδεκτά στη συνείδηση του καταναλωτή και να χαίρουν της αποδοχής του ως συνώνυμο της εξυπηρέτησης, η τοποθέτηση σχολικών ειδών στα ράφια τους είναι ένα επιχειρηματικό βήμα, μια έξυπνη κίνηση.

Με αυτό το σκεπτικό, η εταιρεία είναι έτοιμη, λόγω εμπειρίας, να προτείνει για τα καταστήματα της μικρής λιανικής μερικά από τα προϊόντα της, όπως η κόλλα, το στυλό και το κλασικό μπλε τετράδιο.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS

Η εταιρεία Πλαίσιο Computers A.E.B.E. αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης υπολογιστών, προϊόντων τεχνολογίας κι ειδών γραφείου στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε στην αγορά το 1969 με την επωνυμία «Είδη Σχεδίου και Χαρτοπωλείου», αλλά η όλο και πλατύτερη αποδοχή της εταιρείας από το καταναλωτικό κοινό είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του τζίρου της και τη μετατροπή της σε «Πλαίσιο Computers Ανώνυμη Εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ειδών Βιβλιοχαρτοπωλείου» το 1988. Σήμερα, η Πλαίσιο Computers διαθέτει, μεταξύ άλλων, μία τεράστια γκάμα από σχολικά είδη και γραφική ύλη, με χιλιάδες κωδικούς που διατίθενται και μέσω του καναλιού της μικρής λιανικής.

GIOVAS GROUP

Η εταιρεία υφίσταται από το 1980, με σημαντική δράση στην αγορά χαρτοσχολικών προϊόντων. Σήμερα κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ελληνική κι ευρωπαϊκή αγορά, με μερίδιο άνω του 35% στη χώρα μας. Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η συνεργασία με τη Disney το 1992 συνέβαλε στην ανάπτυξή της, με την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων κι ηρώων κινουμένων σχεδίων σε χαρτοσχολικά προϊόντα.

Ενδεικτικά, η GIM A.E. εκπροσωπεί σήμερα σήματα και προϊόντα των Walt Disney, Warner Bros, Marvel, Cartoon Network, Moto GP, NBA, MGM και HIGH SIERRA, δημιουργώντας παράλληλα και 2 δικά της brand, το Paper & Art και το Home Made.
Τα σχολικά προϊόντα και τα είδη δώρων που κατασκευάζει και διαθέτει στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά έχουν το πλεονέκτημα της αυθεντικότητας και της σφραγίδας υπεροχής των διεθνών σημάτων που εκπροσωπεί.

Παράλληλα, τα προϊόντα έχουν υποστεί τον πιο αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να παρέχουν την απόλυτη ασφάλεια στους χρήστες τους, είτε αυτοί είναι παιδιά είτε ενήλικες. Τα προϊόντα της GIM A.E. διατίθενται μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, το οποίο υπερβαίνει τα 4.500 σημεία πώλησης.

PELIKAN HELLAS

Η Pelikan δραστηριοποιείται στον χώρο 179 χρόνια, με εξειδίκευση στα είδη γραφικής ύλης και τα αναλώσιμα τέχνης. Γενιές πελατών έχουν μεγαλώσει με το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Στην παγκόσμια premium αγορά, η Pelikan συνδυάζει υψηλή ποιότητα, καινοτόμες τάσεις κι εκπαιδευτικές έννοιες, με υψηλή λειτουργικότητα και σχεδιαστική αισθητική.

Η Pelikan είναι, επίσης, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη προϊόντων. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους ερευνητές δημιουργεί σχολικά προϊόντα που προωθούν την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και την ακρίβεια γραφής από την αρχή. Στο τμήμα premium γραφής, η Pelikan προσφέρει όργανα γραφής που κατασκευάζονται στη Γερμανία.

Αποτελεί ηγετικό brand σε προϊόντα, όπως ποιοτικό χαρτί, είδη γραφείου και γραφική ύλη. Η προϊοντική γκάμα της εταιρείας αριθμεί περισσότερα από 12.000 είδη, από ξύστρες μολυβιών και χαρτοπετσέτες μέχρι σχολικές τσάντες και υψηλής ποιότητας όργανα γραφής. Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων χωρίζεται στους τομείς Γραφή, Ζωγραφική, Χειροτεχνία, Γραφείο, Σχολικές τσάντες, Τσάντες, Σχολικά σακίδια, Όργανα Γραφής, Ευχετήριες κάρτες, Δώρα, Διακόσμηση.

GRAFFITI

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των σχολικών, η Graffiti Α.Ε. αποτελεί μια σημαντική εταιρεία του κλάδου, με έντονη δραστηριότητα τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Η Graffiti εφαρμόζει καινοτομίες, ανανεώνοντας ολοκληρωτικά κάθε χρόνο τις σχολικές σειρές της, ενώ παράλληλα ακολουθεί τις επιταγές της μόδας.

Με μία ολοκληρωμένη γκάμα από επώνυμες σειρές σχολικών, που περιλαμβάνει μεγάλα brands, όπως τα Santoro’s Gorjuss, Kimmidoll, Hello Kitty, Warner Bros, Star Wars, Disney Princess, Minions, καλύπτει τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας σε σχολικά είδη. Όλα τα βήματα της παραγωγικής διαδικασίας παρακολουθούνται στενά από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλίζεται άρτιο αποτέλεσμα στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Η Graffiti Α.Ε., πέρα από τον τομέα των σχολικών που αποτελεί το βασικό κομμάτι της δουλειάς της, δραστηριοποιείται έντονα και στον τομέα των ειδών δώρου, με μια μεγάλη συλλογή σειρών, όπως η Natural Life, με προϊόντα διακόσμησης σπιτιού, τσάντες, αξεσουάρ, μπρελόκ και κοσμήματα, η ECOFFEE BAMBOO CUPS, με ποτήρια με φτιαγμένα από οικολογικό υλικό BAMBOO, καθώς κι η DOUGHNUT, που αποτελείται από μια πολύ μεγάλη γκάμα FREE TIME σακιδίων.

ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑΣ

Η εταιρεία Τσαγκογέωργας Α.Ε. ιδρύθηκε το 1989 και στο αρχικό της στάδιο εμπορευόταν εποχιακά είδη και ψιλικά. Αποτέλεσε μία από τις πρώτες εμπορικές επιχειρήσεις της εποχής με ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογραφικής διαχείρισης. Η εταιρεία διακρίνεται για τις χαμηλές τιμές και την ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία, καθώς έχει πλέον προσεγγίσει τους 10.000 κωδικούς, οι οποίοι εντάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες: Εποχιακά είδη (Καλοκαιρινά, Σχολικά, Χριστουγεννιάτικα, Αποκριάτικα, Πασχαλινά), Παιχνίδια, Δώρα, Ψιλικά, προϊόντα Οικιακής Χρήσης, Είδη γραφείου, Αξεσουάρ και προϊόντα Περιποίησης.

Το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό έχει ανέλθει σε 40 κατηρτισμένα άτομα, ενώ η μεγάλη εισαγωγική δύναμη (300 container/έτος), η πολυετής εμπειρία κι η συστηματοποιημένη προσέγγιση του τομέα των αγορών έδωσαν τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει χαμηλές τιμές, με ενδεδειγμένες ποιοτικές προδιαγραφές.

PAXOS

Η εταιρεία Paxos δραστηριοποιείται στον τομέα των σχολικών ειδών από το 1967, κατασκευάζοντας κασετίνες και τσάντες. Σήμερα, η διοίκηση της εταιρείας έχει περάσει ήδη στη νέα γενιά της οικογένειας κι η δερμάτινη σχολική τσάντα έδωσε τη θέση της σε μια τεράστια γκάμα προϊόντων, που πλέον περιλαμβάνει τα πάντα για τον εξοπλισμό των μαθητών, μέσα κι έξω από το σχολείο.

Σχολικές τσάντες, πλήρη σειρά χαρτοσχολικών όπως τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες και πολλά άλλα, τσάντες για τη βόλτα, για τη θάλασσα, αλλά και δώρα για όλο το χρόνο είναι μερικά από τα προϊόντα που ανήκουν στη μεγάλη συλλογή της Paxos.
Τα προϊόντα της Paxos εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ διάσημοι ήρωες των παιδιών ξεκίνησαν να φιλοξενούνται στα σχολικά είδη της.

SKAG

Η εταιρεία SKAG δραστηριοποιείται στη δημιουργία σχολικών ειδών από το 1956, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες του εξωτερικού και περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα από τετράδια, κλασέρ γραφείου, μολύβια, είδη ζωγραφικής, σημειωματάρια, για τα οποία εφαρμόζονται καινοτόμες πρακτικές και χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες.

Η Σκαγιάς ΑΒΕΕ είναι μια 100% ελληνική εταιρεία, που παράγει όλα τα προϊόντα της στην Ελλάδα. Το μπλε πλαστικό τετράδιο με τη διαφανή θήκη και την περαστή ετικέτα με το λογότυπο SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ αποτελεί ένα από τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά εδώ και δεκαετίες, αποτελώντας δημοφιλές σχολικό είδος για πολλές γενιές Ελλήνων μαθητών, μέχρι και σήμερα.

Στις αρχές του 1990, η εταιρεία επέκτεινε το δίκτυο διανομής της μέχρι και την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, ενώ τα επόμενα χρόνια, κατέλαβε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, με αποτέλεσμα η ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ να κατοχυρώσει τη θέση της ανάμεσα στις αξιόλογες βιομηχανίες στη χώρα.

ΒΙΒΛΙΟΣΥΝ

Ακόμα μια εταιρεία με μεγάλη γκάμα σε σχολικά είδη αποτελεί η ΒΙΒΛΙΟΣΥΝ.
Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται αρκετοί κωδικοί σε προϊόντα χαρτοπωλείου, καθώς ειδικεύεται στις εισαγωγές και το εμπόριο ειδών γραφείου, σχολικών, ειδών ζωγραφικής, φακέλων κι αναλώσιμων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, ο ενδιαφερόμενος θα βρει προϊόντα χειροτεχνίας, είδη σχεδίου, σημειωματάρια σε μεγάλη ποικιλία, λογιστικά έντυπα και γενικότερα όλα τα προϊόντα που καλύπτουν τις σχολικές ανάγκες.

RECORD

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1952 με στόχο την παραγωγή κι εμπορία χειροποίητης πλαστελίνης υψηλής ποιότητας, χειροποίητου κεριού στεγανοποίησης και συναφών προϊόντων. Το 1990 η εταιρεία μετονομάστηκε σε «Record», με την επωνυμία της να συνεχίζει μέχρι σήμερα, έχοντας επίσης διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Μετά από 64 χρόνια συνεχούς παρουσίας, είναι ο μοναδικός κι ο παλαιότερος ανεξάρτητος Έλληνας κατασκευαστής, που παράγει υψηλής ποιότητας πλαστελίνη και συναφή προϊόντα.
Τα προϊόντα της εταιρείας διανέμονται, μέσω ενός δικτύου εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων, σε όλη την ελληνική επικράτεια και βρίσκουν τον δρόμο τους σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα DIY και χειροτεχνίας και καταστήματα χαρτικών.

Το 1990, η εταιρεία τριπλασίασε τον όγκο των πωλήσεων και από το 1996 έως το 2006 εξαγόρασε τρεις ελληνικές εταιρείες παραγωγής πλαστελίνης, την Αφοί Κοντοφάνου, την Ακμά-Μαυρίδη και τη Γκαλιά Ντιμιτρόβα.