Στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της επενδύει η εταιρεία 3αλφα – Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ. Όπως έγινε γνωστό, παρά στις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, η εταιρεία κατάφερε το 2020 να ενισχύσει σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 27,97 εκατ. ευρώ από 23,69 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένες κατά 18,1%. Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα, η εταιρεία εντός του 2020 υλοποίησε περίπου το 50% της επένδυσης τεχνολογικού εκσυγχρονισμού «Ψηφιακό ‘Αλμα». Η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής τοποθετείται εντός του 2021, έτος κατά το οποίο υλοποιήθηκε και επένδυση τεχνολογικού εκσυγχρονισμού με νέα σύγχρονη συσκευαστική μηχανή με ανιχνευτή μετάλλων, αυτόματη ζύγιση, μηχανή εγκιβωτισμού και παράλληλο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού δαπάνης 1,114 εκατ. ευρώ. Η επένδυση θα επιφέρει αύξηση της παραγωγικότητας και θα επιτρέψει την παραγωγή νέων συσκευασιών, που θα ανανεώσουν την εικόνα της εταιρείας. Η νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας, συμβάλλει στη μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο, προάγοντας το πλάνο της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, για το 2022 η διοίκηση προγραμματίζει την υλοποίηση μίας, αντίστοιχου ύψους, επένδυσης, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της 3αλφα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, το μερίδιο αγοράς στα όσπρια ανέρχεται σε 38,3% ενώ στο ρύζι σε 11,1%.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία έχει αυξήσει τα μερίδιά της κατά 3 με 4 μονάδες. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και τις τάσεις της εποχής, λάνσαρε στα τέλη του περασμένου έτους τη σειρά οσπρίων μαγειρεμένων στον ατμό, «έτοιμα φυσικά!», η οποία αποτελεί το 4-5% του συνολικού τζίρου της εταιρείας και παρουσιάζουν πολύ μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Εφέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η 3αλφα λανσάρει νέες συσκευασίες με μοντέρνο και λιτό σχεδιασμό, ανανεώνοντας έτσι πλήρως την εικόνα της. Τέλος, η εταιρεία σύντομα θα αποτελεί μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης για την σειρά ελληνικών οσπρίων και ρυζιού.