Σημαντική διάκριση για τη Ζεμύθα Ήπειρος

Σημαντική διάκριση κατόρθωσε να αποσπάσει το καινοτόμο προϊόν Ζεμύθα της ‘Ηπειρος ΑΕΒΕ στα βραβεία International Cheese & Dairy Awards, που έλαβαν χώρα στο Nantwich της Αγγλίας.

Η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ είναι ένα διαφορετικό τυροκομικό προϊόν, που συνδυάζει τα πολύ χαμηλά λιπαρά με την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ συγχρόνως έχει μεστή και νόστιμη γεύση. Συγκεκριμένα, η Ζεμύθα περιέχει 27% πρωτεΐνη και μόνο 1% λιπαρά, είναι πλούσια σε ασβέστιο, ενώ η θερμιδική της αξία υπολογίζεται σε 29 θερμίδες ανά μερίδα. Πρόκειται για μια καινοτομία από την ΗΠΕΙΡΟΣ, που προέκυψε ως αποτέλεσμα συνεχών ερευνών του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των βραβείων, το προϊόν απέσπασε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Τυριά με χαμηλά λιπαρά – Λιπαρά κάτω από 3%», στην οποία συμμετείχαν εταιρείες και παραγωγοί τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από όλον τον κόσμο, διάκριση που καθιστά τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ διεθνώς 1 από τα 3 καλύτερα τυριά με λιγότερα από 3% λιπαρά.

Το συγκεκριμένο τυρί συνίσταται για όσους ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα διατροφής με χαμηλά λιπαρά, για αυτούς που γυμνάζονται και θέλουν να διατηρήσουν, ή να αυξήσουν, τη μυϊκή τους μάζα, αλλά και για όσους θέλουν να διαφυλάξουν τη φυσιολογική κατάσταση των οστών τους. Κυκλοφορεί τριμμένη ή σε κεφάλι, στον πάγκο των τυροκομικών.