Μπορεί στην Ελλάδα η vegan αγορά να μην έχει αναπτυχθεί στο βαθμό που αυτό συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πολλά vegan προϊόντα έχουν πάρει θέση και στα ψυγεία και τα ράφια των εγχώριων καταστημάτων της μικρής λιανικής.

Οι vegan καταναλωτές αυξάνονται σταθερά και στη χώρα μας, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η υψηλή τιμή πολλών προϊόντων της κατηγορίας. Στη Γερμανία λοιπόν, έχουν αρχίσει να μειώνουν τις τιμές στα εν λόγω προϊόντα και να τα αντιστοιχούν με το κρέας. Πιο συγκεκριμένα, η Lidl Γερμανίας ανακοίνωσε ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα φυτικής προέλευσης (plant based) της δικής της επωνυμίας θα έχουν την ίδια τιμολόγηση με τα αντίστοιχα προϊόντα κρέατος.

Ως εκ τούτου, στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς Vemondo θα δοθεί χαμηλότερη τιμή, ενώ τα προϊόντα θα βρίσκονται επίσης κοντά στο κρέας στα καταστήματα, διευκολύνοντας τους καταναλωτές να τα επιλέξουν ως εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Διατροφής και Γεωργίας (BMEL) άλλωστε, το 7% των Γερμανών ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή και το 1%, vegan διατροφή, ενώ το 44% μειώνει πλέον την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι για πρώτη φορά υπήρχε κανονικό vegan μενού με λουκάνικα στο Oktoberfest, τη μεγάλη γιορτή μπίρας στη Γερμανία.