Οι σοκολάτες έχουν σταθερή ζήτηση και στην Ελλάδα, αποτελώντας ένα… σίγουρο προϊόν για όσους ασχολούνται με τη σοκολατοποιία, αλλά και τα καταστήματα της μικρής λιανικής που τις διαθέτουν στην αγορά.

Η ανάγκη όμως για νέα προϊόντα και γεύσεις δεν σταματάει να εμφανίζεται και στην κατηγορία της σοκολάτας, γεγονός που φέρνει στην αγορά ακόμη και τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα καινοτομία της γνωστής Γαλακτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε., η οποία και συνδύασε τη σοκολάτα με το τυρί. Το νέο προϊόν είναι γεγονός και παράγεται στην Ήπειρο. Ένα καινοτόμο προϊόν, μοναδικό στην Ελλάδα, που αποτελεί μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Πριν από μερικούς μήνες, ξεκίνησε η παραγωγή του δείγματος και είχε θετική ανταπόκριση, σε σχετική βραδιά γευσιγνωσίας του προϊόντος σε γνωστό εστιατόριο των Ιωαννίνων. Η έμπνευση για το ιδιαίτερο τυρί ανήκει στον Γιώργο Ζαρζώνη, ο οποίος έχει εργαστήριο σοκολάτας και ήταν αυτός που έκανε την πρόταση στη Γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Εκείνη με τη σειρά της «προχωράει» το εγχείρημα και η πρώτη παραγωγή είναι πιθανό να βρίσκεται στην αγορά ακόμη και μέσα στο 2024.