Σταθερά στις προτιμήσεις τα ζυμαρικά MISKO και Barilla

Σταθερά στις προτιμήσεις τα ζυμαρικά MISKO και Barilla. 

Επενδύσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ που αφορούν στην εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής χρηστικών συσκευασιών που θα διευκολύνουν την τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων, έχει δρομολογήσει για φέτος η εταιρεία Barilla Hellas. 

Πιο αναλυτικά, με εξασφαλισμένο μερίδιο πάνω από 40% στην ελληνική αγορά, στόχος της διοίκησης είναι ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου στην Θήβα. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο που είναι έτοιμο και θα υλοποιηθεί όταν υπάρξει ανάγκη να τροφοδοτηθούν οι παγκόσμιες αγορές με προϊόντα της Barilla.

Το 2018 η Barilla Hellas παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και ανήλθε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα επίπεδα του 45%.

Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017.

Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ.

Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών MISKO και Barilla επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με τον κ. Σπηλιόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, οι θετικές προοπτικές της εταιρείας ενισχύονται μέσα από το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως η Χρυσή Σειρά MISKO από μονοποικιλιακό σιτάρι και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής, με τα οποία η Barilla Hellas δίνει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές που θέλουν να απολαύσουν τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των οσπρίων σε μια οικεία και εύχρηστη μορφή. Επιπλέον, πολύ θετικές διαγράφονται και οι προοπτικές για τα προϊόντα bakery, που εμπορεύεται η Barilla Hellas, με τη σειρά Gran Cereale και τη σειρά Wasa να κατακτούν όλο και περισσότερους καταναλωτές, σε ένα κλάδο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκατ. ευρώ από 140 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 14%.