Αύξηση μεριδίων για τις μπύρες των ΕΖΑ και ΖΜΘ

Στην ελληνική αγορά μπύρας εισέρχεται ο κυπριακός επιχειρηματικός όμιλος Photos Photiades με την εξαγορά της σερραϊκής μικροζυθοποιίας Siris, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της ελληνικής θυγατρικής του Beverage World, η οποία θα αναλάβει την αποκλειστική διανομή.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Φωτιάδης, απευθυνό0μενος προς εκπροσώπους του Τύπου, είναι ανοιχτός σε νέες εξαγορές, διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι που εξετάζεται, ενώ έδωσε έμφαση στον κλάδο της μικροζυθοποιίας και των προοπτικών που έχει. Ο κυπριακός όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή της μπύρας Carslberg στην Κύπρο αλλά και στη διανομή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.

Ο ιδρυτής τη μικροζυθοποιίας Siris Γιάννης Μαρμαρέλλης, αναφερόμενος στη σχετική εξαγορά είπε ότι η Siris, που παράγει από το 2014 φρέσκες και μη παστεριωμένες μπύρες και ειδικότερα την premium craft μπύρα VOREIA, διατηρεί την αυτονομία της και εστιάζει στη καινοτομία. Ο Γιάννης Μαρμαρέλλης όπως ανακοινώθηκε παραμένει στη Siris ως σύμβουλος του ομίλου Φωτιάδη στις πωλήσεις σε όλο το φάσμα της μικροζυθοποιίας αλλά και στον τομέα του brand της Siris.