Ρίχνει «μαύρο» στο Facebook η Coca Cola

Στόχος «η πρωτιά» για την Coca Cola HBC AG. 

Νέους στόχους με σκοπό την βελτίωση των επιδόσεών της  έχει θέσει η γνωστή εταιρεία Coca-Cola HBC AG έως το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola HBC AG, ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές των σημάτων της The Coca-Cola Company, διοργάνωσε στις 3 Ιουνίου 2019, ημερίδα επενδυτών στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της οποίας η διοίκηση παρουσίασε σε επενδυτές και αναλυτές τη στρατηγική της εταιρείας για τη συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης με ορίζοντα το 2025.

Η εταιρεία θέτει νέους οικονομικούς και λειτουργικούς στόχους για την περίοδο έως το 2025.

Αναλυτικά:

  • Μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων κατά 5% έως 6% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση (2018: 6,0%)
  • Συγκρίσιμο περιθώριο κέρδους στο 11% μέχρι το 2020 και περαιτέρω ετήσια βελτίωση της τάξης των 20 έως 40 μονάδων βάσης κατά μέσο όρο έως το 2025 (2018: 10,2%)
  • Εκπλήρωση των δεσμεύσεων κοινωνικής ευθύνης για το 2025
  • Διατήρηση του υψηλού επιπέδου δέσμευσης των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε: «Το 2016 θέσαμε ένα τολμηρό πρόγραμμα για το 2020, ώστε να επιτύχουμε ισχυρή αύξηση των εσόδων και του περιθωρίου κέρδους μας. Ανταποκρινόμαστε με επιτυχία σε αυτούς τους στόχους και προχωρούμε στα τελικά στάδια του προγράμματος ως ένας σημαντικά ισχυρότερος και ικανότερος οργανισμός. Σήμερα ανακοινώνουμε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα συνέχισης της ισχυρής μας ανάπτυξης με ορίζοντα το 2025, το οποίο πρόγραμμα, έχοντας ως οδηγό το όραμά μας να γίνουμε ο κορυφαίος 24/7 συνεργάτης στον κλάδο των ποτών, στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μας επιδόσεων. Το πρόγραμμα στηρίζεται στις πρόσφατες, σταθερά ισχυρές, επιδόσεις μας και στη σημαντική πρόοδο που καταγράψαμε για την ισχυροποίηση της λειτουργίας μας. Διαθέτουμε ένα ευρύ και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων 24/7, εμπορικές ικανότητες και ενθουσιώδεις ανθρώπους για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μερίδιο αγοράς, καθώς επίσης και μια εκτενή και ποικιλόμορφη γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησης με ελκυστικά χαρακτηριστικά ανάπτυξης. Αυτός ο συναρπαστικός συνδυασμός μάς θέτει σε ισχυρή θέση για το μέλλον και μας επιτρέπει να προσδοκούμε με αυτοπεποίθηση το επόμενο βήμα στην επιτυχημένη πορεία μας».