ΣΒΒΕ βραβεία

Επιχειρήσεις, οι οποίες καινοτομούν, σέβονται το περιβάλλον, δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα, εξάγουν και συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών, βράβευσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2018».

ΣΒΒΕ βραβεία 2018Πρόκειται για έντεκα επιχειρήσεις – μεγάλες, μεσαίες και μικρές- από τη Β. Ελλάδα που μέσα στην κρίση καταφέρνουν, όχι μόνο να αυξάνουν τους τζίρους και τα κέρδη τους, αλλά και να δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις απασχόλησης

«Επιβραβεύουμε απόψε και προβάλλουμε λαμπρά παραδείγματα υγιών, μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες εξακολουθούν να επενδύουν, είναι πιστές στην εργασιακή νομιμότητα, σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλες, ανεξαιρέτως, αναλαμβάνουν δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης σε τοπικό επίπεδο», σχολίασε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης.

 Βραβεία Περιφερειακής Αριστείας

Τα πρώτα τέσσερα βραβεία αφορούσαν την κατηγορία «Περιφερειακή Αριστεία»  για τις τέσσερις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία.

Από την  περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης το βραβείο αριστείας απέσπασε η εταιρεία, DIAXON ΑΒΕΕ, κατασκευάστρια φιλμ από πολυπροπυλαίνιο, με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 15 εκατ. ευρώ και αυξανόμενη κερδοφορία και μέσα στην κρίση, που αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες στην περιοχή.

Από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το βραβείο αριστείας δόθηκε στην εταιρία Κτήμα Άλφα Α.Ε. με έδρα το Αμύνταιο, που παράγει και εμφιαλώνει κρασί, με δεκαπέντε εμπορικές ετικέτες, με διεθνείς βραβεύσεις, και με εξαγωγές σε τέσσερεις ηπείρους.

Από την περιφέρεια Ηπείρου, το βραβείο αριστείας απονεμήθηκε από στην Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. Δωδώνη , σε «μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών της χώρας, ηγέτη στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ», με 40% εξαγωγές, με περισσότερα από 100 εκ. ευρώ κύκλο εργασιών, 25 εκ. ευρώ μικτά κέρδη και με 275 άτομα προσωπικό.

Από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το  βραβείο αριστείας απέσπασε η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου ΑΒΕΕ , που απορροφά και μεταποιεί το 40% της ετήσιας ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο (Τράτα και Flokos, τα κυριότερα εμπορικά brands),  με 90 συνεχή χρόνια οικογενειακής δράσης και  μια από τις προηγμένες τεχνολογικά βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρώπη και εξάγει σε περισσότερες από είκοσι χώρες.