Οι ληστείες στα μίνι μάρκετ έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, με στόχο συνήθως τα καπνικά προϊόντα, τα οποία και διακινούνται στη συνέχεια παράνομα σε όλη την Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Τμήματος Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησε πάντως χθες (03/01) σε μία σχετική σύλληψη, αφού 18χρονος αλλοδαπός φέρεται να εντοπίστηκε με παράνομα καπνικά στην κατοχή του.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός πλησίον της οικίας του στη Νίκαια, να επιβαίνει σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο όπου και ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν μία (01) μπλε πλαστική σακούλα που περιείχε πέντε (05) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη καθώς και δύο κούτες τσιγάρων (είκοσι (20) πακέτα) διάφορων επωνυμιών, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω στη Νίκαια, όπου βρέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) πακέτα τσιγάρων και εκατόν σαράντα τέσσερις (144) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Α΄ Τελωνείο Πειραιά Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.

Ο 18χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).