Πλαστά χαρτονομίσματα διένεμαν στην αγορά τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν τελικά από τις αστυνομικές αρχές, αφού τους κατάλαβαν κάποιοι από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, στα οποία και πλήρωσαν με ψεύτικα 100ευρα.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην Πιερία, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το βράδυ της 16ης Αυγούστου 2022, σε παραλιακή περιοχή, οι δύο από τους συλληφθέντες πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας από 5 καταστήματα, πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Η δράση τους έγινε λοιπόν αντιληπτή από κάποιους από τους παθόντες και δύο άτομα συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς, οι οποίοι και βρήκαν πάνω τους από δύο πλαστά χαρτονομίσματα, ενώ τα προϊόντα και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που αφαίρεσαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Οι άλλοι δύο συνεργοί τους επιχείρησαν να διαφύγουν με ταξί, όμως εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και συνελήφθησαν. Στο ταξί που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, επιμελώς κρυμμένα κάτω από πατάκι και μοκέτα του οχήματος. Επίσης, εντοπίσθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, σε έρευνα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο αποσκευών, πλαστά χαρτονομίσματα των 500 και 100 ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 2.281 ευρώ.