κορωνοϊός

Από σήμερα μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021, από τις 7 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, θα λειτουργούν τα 110 καταστήματα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη και οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2». Η μετάβαση στα μίνι μάρκετ εξακολουθεί να γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (μίνι μάρκετ)».
Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ.

Παράλληλα από σήμερα, επιτρέπεται να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη τα σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, ενώ στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να ανοίξει η αγορά κλιμακωτά, μέσα τις γιορτές.

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα εξής:
– Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
– ‘Ανω των 100 τ.μ. 1 άτομο για  κάθε 15 τ.μ.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας  και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
– Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
– Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
– Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.