Νέες επενδύσεις, που ανέρχονται στο ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ, και είσοδο στην παραγωγή φρέσκων χυμών σχεδιάζει για την διετία 2021-2022 η εταιρεία Eurocatering, γνωστή με το brand «Φρεσκούλης».

Από αυτό το ποσό, 5,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία εργοστασίου στις Αχαρνές, σε ιδιόκτητη έκταση συνολικής επιφάνειας 14 στρεμμάτων, όπου θα συγκεντρωθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας. Ποσό 3,2 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση νέου εργοστασίου στη Βουλγαρία όπου θα συσκευάζονται έτοιμες σαλάτες με την επωνυμία fresh & cool. Το ξεκίνημα στη βουλγαρική αγορά, θα γίνει με τη διάθεση 65.000 τεμαχίων την ημέρα. Σημειώνεται ότι η Eurocatering επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στα Βαλκάνια, προχώρησε στην εξαγορά τοπικής εμπορικής εταιρείας επενδύοντας 2,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα αγόρασε έκταση 45 στρεμμάτων στη Σόφια και σύντομα ολοκληρώνεται η κατάθεση των σχεδίων στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία προκειμένου να δημιουργηθεί εργοστάσιο 3.500 τ.μ. με δυο γραμμές παραγωγής και δυναμικότητα 65.000 τεμαχίων ανά ημέρα.

Παράλληλα, διερευνάται η είσοδος της Eurocatering στην παραγωγή φρέσκων χυμών, στην παραγωγική μονάδα της Λειβαδιάς, μια δραστηριότητα που είχε στο παρελθόν η εταιρεία και επιδιώκει να την ενεργοποιήσει ξανά. Εξάλλου, τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών ένας πρότυπος χώρος της εταιρείας που θα σχετίζεται με τη γαστρονομία και τη διατροφή. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 350.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε.