Κρούσμα πνευμονοπάθειας σε Βρετανό ατμιστή

«Βολές» για αθέμιτο ανταγωνισμό στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Μεγάλη ανησυχία έχει ξεσπάσει στις χιλιάδες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με το κανάλι του ηλεκτρονικού τσιγάρου και στους πολυάριθμους ατμιστές, μετά την «ατμοκτόνο» πρόσφατη Εγκύκλιο της Α.Α.Δ.Ε (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), που απαγορεύει τα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη αφενός, αρώματα και γλυκερίνη αφετέρου, καθιστώντας νόμιμα μόνο τα νικοτινούχα σκευάσματα.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στην ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις συνέπειες της Εγκυκλίου σε ένα κλάδο που απαριθμεί πάνω από 2.000 επιχειρήσεις και με τον αριθμό των ατμιστών στη χώρα να ξεπερνούν τις 300.000, ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλοςπρόεδρος του ΣΕΕΗΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου), κάνοντας λόγο για «άνιση μεταχείριση» και «αθέμιτο ανταγωνισμό», εξέφρασε τη γενική δυσαρέσκεια που επικρατεί γύρω από το ζήτημα, τονίζοντας ότι προϊόντα που θεωρούνται πλέον παράνομα στα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου, στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία επιτρέπεται να πωλούνται κανονικά. Παράλληλα έθιξε το ζήτημα της φορολόγησης των «παράνομων» προϊόντων από την Πολιτεία, μιλώντας για εσκεμμένη προώθηση συμφερόντων των παραγόντων, που σχετίζονται με το κάπνισμα, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο πλέον θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ καταλήγοντας δήλωσε ότι ο κλάδος είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του με δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού η Εγκύκλιος θεωρείται παράλογη και αντίθετη με τα δεδομένα που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.