Χωριάτικο και ψωμί για τοστ

Χωριάτικο και ψωμί για τοστ «ψηφίζουν» οι Έλληνες. 

Φτηνότερο ψωμί αγοράζουν οι Έλληνες καταναλωτές σε σχέση με τους πολίτες άλλων χωρών της Ευρώπης, καθώς, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία RASS, στην εγχώρια αγορά εντοπίζεται η δεύτερη χαμηλότερη τιμή ψωμιού στην ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, το ψωμί στην Ελλάδα πωλείται προς 0,87 ευρώ το μισό κιλό (ακριβότερο σε σχέση μόνο με την Εσθονία, όπου διατίθεται προς 0,83 ευρώ), όταν ο μέσος όρος τιμής στη ζώνη του ευρώ είναι 1,36 ευρώ ανά 500 γραμμάρια και η υψηλότερη τιμή εντοπίζεται στο Λουξεμβούργο (2,30 ευρώ το μισό κιλό).

Τέσσερις στους δέκα καταναλωτές θεωρούν ότι το ψωμί είναι φθηνότερο στον φούρνο της γειτονιάς, έναντι ποσοστού 9,7% που απάντησε ότι το βρίσκει σε χαμηλότερη τιμή στο σούπερ μάρκετ, 6,5% στο παντοπωλείο, μίνι μάρκετ, delicatessen και 6,5% στην αλυσίδα φούρνων ή πρατηρίων.

Σχετικά με την ποιότητα, οι καταναλωτές «ψήφισαν» υπέρ του φούρνου της γειτονιάς, αφού σε ποσοστό σχεδόν 83% δήλωσαν πως εκεί βρίσκουν το καλύτερο ψωμί. Το αγαπημένο ψωμί των Ελλήνων φαίνεται πως είναι το χωριάτικο, αφού καταλαμβάνει με διαφορά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους με ποσοστό 41,3%, ενώ ακολουθούν το λευκό και το ολικής άλεσης με 29,7% και 29% αντίστοιχα. Ανοδικά, με ποσοστό περίπου 23%, κινείται και το ψωμί για τοστ, που φαίνεται να κερδίζει κι αυτό τη θέση του στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.