«Άνοιγμα» στον τομέα του franchise για την εταιρεία Metro

«Άνοιγμα» στον τομέα του franchise για την εταιρεία Metro. 

«Άνοιγμα» στον τομέα του franchise για πρώτη φορά σχεδιάζει η εταιρεία Metro για το 2020 με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου καταστήματος, που θα ξεκινήσει το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της διοίκησης είναι μέσω του συστήματος franchise η Metro να αναπτυχθεί σε περιοχές που σήμερα δεν έχει παρουσία αλλά και είναι δύσκολο να επεκταθεί με ιδιόκτητα σημεία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον τομέα του cash& carry, έναν τομέα στον οποίο ηγείται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα οι ενέργειες που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του τομέα να παρουσιάσουν το 2019 αύξηση 6%.

Επιπρόσθετα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι και η δημιουργία e-shop για τον κλάδο χονδρικής το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2021.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει σενάρια εξαγορών στην αγορά των σούπερ μάρκετ που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος συγκέντρωσης ενώ εμφανίστηκε απόλυτα αρνητικός σε πιθανή πρόταση εξαγοράς της Metro.