ΙΕΛΚΑ: Αύξηση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο τροφίμων το 2020

«Επιστροφή» στην ποιότητα για τους Έλληνες καταναλωτές. 

Με κριτήριο την ποιότητα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φαίνεται να ψωνίζουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έρευνας του ΙΕΛΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η πλειοψηφία των καταναλωτών αγοράζει τρόφιμα με βασικό κριτήριο την ποιότητα και δευτερευόντως τα χρήματα που δίνει. Είναι άξιο αναφοράς ότι η αξία, το value for money (σχέση αξίας-τιμής), που απολαμβάνει ο καταναλωτής διαμορφώνεται πρωτευόντως από την ποιότητα και δευτερευόντως από την τιμή.

Οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ άλλωστε έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την τάση, προσπαθώντας να παρέχουν πρώτον υψηλή ποιότητα για τον καταναλωτή και δεύτερον εναλλακτικές προϊοντικές επιλογές στον καταναλωτή, μέσω αύξησης της ποικιλίας των γνωστών επωνύμων προϊόντων, αλλά και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Παράλληλα μέσω της διατήρησης των προσφορών και προωθητικών ενεργειών παρέχουν στον καταναλωτή τα εργαλεία για τη διαχείριση των χρημάτων που δαπανά. Το πλεονέκτημα του σούπερ μάρκετ συγκριτικά με άλλα κανάλια πώλησης στο να προσφέρει στον καταναλωτή αυτό που ζητάει φαίνεται από το ότι το 80% των καταναλωτών θεωρούν ότι στα σουπερμάρκετ βρίσκουν περισσότερες προσφορές και εκπτώσεις σε σχέση με άλλα καταστήματα.