Έριξε αυλαία το 10ο Φεστιβάλ Μελιού

Έριξε αυλαία το 10ο Φεστιβάλ Μελιού. 

Ολοκληρώθηκε χτες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το 10ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν σπάνιες ποικιλίες μελιού, καθώς και ιδιαίτερα προϊόντα με βάση το μέλι.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετείχαν 250 μικροί παραγωγοί από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, με περιοχές όπως η Χάλκη, τα Ψαρά, η Χαλκιδική, η Πάρος, η Τήνος, τα Ιωάννινα και η Μονεμβασιά να δίνουν το «παρών«.

Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν για φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημειώνεται πως το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Το Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του 10ου Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. 

«Ο κλάδος της μελισσοκομίας, παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και στον εξαγωγικό κλάδο, χάρη στην άριστη ποιότητα των διαφόρων ειδών μελιού και των προϊόντων κυψέλης που παράγονται με μεράκι στην ελληνική ύπαιθρο» τόνισε και συνέχισε «η κυβέρνηση μας δίνει περαιτέρω έμφαση στη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας των μελισσοκομικών προϊόντων, αλλά και ενισχύει τους τομείς της πιστοποίησης, εμπορίας και τυποποίησης του ελληνικού μελιού, προχωρώντας παράλληλα σε στοχευμένες δράσεις και συνέργειες με άλλους τομείς».