Εξ αποστάσεως τα ψώνια με

Εξ αποστάσεως τα ψώνια με «κυνήγι» προσφορών.

Στο 1.000% υπολογίζεται η αύξηση των καταναλωτών, που πραγματοποίησαν online παραγγελίες από ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ εν μέσω κορονοϊού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε το ΙΕΛΚΑ.

Αναλυτικά, το 12% των χρηστών διαδικτύου έχει παραγγείλει online συστηματικά τον Μάιο, σε σχέση το 1% που ήταν το 2019, με το ποσοστό να παραμένει και στις δύο μετρήσεις του Μαΐου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες εξ αποστάσεως δεν περιορίζονται μόνο στο κανάλι του διαδικτύου. Σημαντικά ποσοστά των καταναλωτών παραγγέλνουν και μέσω τηλεφώνου τρόφιμα, delivery ή και άλλα ήδη, με τα ποσοστά να εκτιμώνται στην περιοχή του 15% για το delivery φαγητού και στο 10% για τα τρόφιμα γενικά.

Χαρακτηριστική για την απότομη διείσδυση του διαδικτύου στην καθημερινότητα των καταναλωτών είναι ότι εκτός των ηλεκτρονικών αγορών, το συγκεκριμένο κανάλι χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την ενημέρωση των καταναλωτών. Συγκεκριμένα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019 καταγράφεται μία απότομη αύξηση στην επιλογή του διαδικτύου για την ενημέρωση για τις προσφορές και εκπτώσεις των σουπερμάρκετ από το 25% στο 52% και του κινητού (εφαρμογές) από το 13% στο 15%. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια παρουσιάζουν μείωση. Το φυλλάδιο του σουπερμάρκετ από 72% σε 68%, η τηλεόραση από 48% σε 43%, οι αφίσες στο 27% χωρίς μεταβολή, και η ενημέρωση από φίλους γνωστούς λόγω και του social distancing από το 24% στο 14%.