Με τη συμβολή της ΜΑΚΒΕΛ πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Γεύσεις Μνήμης» στα πλαίσια των100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
35 σύλλογοι από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία συμμετείχαν στη δράση, μαγείρεψαν φαγητά του τόπου τους και πρόσφεραν εδέσματα που μας ταξίδεψαν στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα της Μικρασιατικής κουζίνας. Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας προσφέρθηκαν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ.
Η ΜΑΚΒΕΛ τιμώντας και υποστηρίζοντας διαχρονικά τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, συμμετείχε στην εκδήλωση ως χορηγός, έχοντας και φυσική παρουσία στο χώρο με τα προϊόντα από όλες τις σειρές της για τους λάτρεις των ζυμαρικών.
Η Σεφ Ελένη Ψυχούλη δημιούργησε εύγευστα πιάτα με ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη και μαγείρεψαν για το κοινό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Παράλληλα η ΜΑΚΒΕΛ διοργάνωσε για τους μικρούς της φίλους ένα «παιχνίδι μνήμης» με εικόνες από την αλησμόνητη κοσμοπολίτικη πόλη της Σμύρνης και μοίρασε δώρα στους νικητές.
«Η συμμετοχή και η στήριξη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό μας,αποτελεί ηθική υποχρέωση, η οποία είναι συνυφασμένη με την υπερηφάνεια για τις ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμά μας», τονίζει ο κύριος Γ. Μούτσιανος, Διευθυντής ΜΑΚΒΕΛ Ελλάδας.