Ιστορική απόφαση για την Creta Farm

Λύθηκε το «κουβάρι» της Creta Farms. 

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Πρωτοδικείο του Ρεθύμνου άνοιξε μια καινούρια σελίδα για την εταιρεία Creta Farms και τους 850 εργαζομένους της.

Πιο συγκεκριμένα, την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης με τραπεζικά στελέχη, όρισε για την Creta Farms το Πρωτοδικείου Ρεθύμνου. Πρόκειται για τους Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο, Στέφανο Ξενάκη και Δημήτρη Τσιρίμπα, τους οποίους, μάλιστα, αρχικά είχαν προτείνει και οι πιστώτριες τράπεζες. Μετά από τις νεότερες αυτές εξελίξεις, η νέα «υπηρεσιακή» διοίκηση θα αναλάβει να εκπονήσει πρόγραμμα εξυγίανσης για την κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, ξεκινώντας με αίτημα υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της και κυρίως από τους προμηθευτές.

Η τοποθέτηση της τριμελούς προσωρινής διοίκησης, που προτάθηκε από τις τράπεζες σηματοδοτεί την επανέναρξη της παραγωγής και τη νέα προσπάθεια επανατοποθέτησης των προϊόντων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στην αγορά. Παράλληλα ανοίγει και επισήμως ο δρόμος για την πώληση των μετοχών της εταιρείας σε έναν από τουλάχιστον έξη – προς το παρόν – ενδιαφερόμενους αγοραστές, σύμφωνα με τις μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν κατατεθεί. Η ελπίδα επιστρέφει στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας.