Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της Αθήνας, άφησε πίσω της καμένη γη και κατεστραμμένες περιουσίες, με τα προβλήματα να είναι μεγάλα και για μία σειρά από επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 27 επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς, μόνο στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και έτσι είναι απαραίτητη η στήριξή τους από το κράτος. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποφάσισε ήδη μάλιστα, την οικονομική ενίσχυση με 100.000 ευρώ των εν λόγω πληγέντων.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΕΑ ανακοίνωσε τα εξής: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η Αττική περνά δύσκολες ώρες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, που έχει προξενήσει τεράστια οικολογική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως το πλήγμα στο περιβάλλον και τις περιουσίες πολιτών και επαγγελματιών είναι πολύ μεγάλο. Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και δηλώνει και αυτή τη φορά έτοιμη να συμβάλει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν».

Όπως γνωστοποιείται δε στην ανακοίνωση, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, το επιμελητήριο θα παρέχει, από δικούς του πόρους, άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ προς τις πληγείσες επιχειρήσεις. Ήδη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και συζήτησε μαζί του για τις ανάγκες στήριξης που έχει η περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ