Καλαμάκια από σιτάρι

Καλαμάκια από σιτάρι «made in Greece». 

Εναλλακτικές προτάσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες τις αγοράς σε αναλώσιμα πλαστικά, μετά τη σταδιακή απόσυρσή τους, προωθούνται και στη χώρα μας, καθώς «φιλικά» προς το περιβάλλον προϊόντα πραγματοποιούν σταδιακά την εμφάνισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ότι περισσότερα από 600.000 «σταραμάκια», καλαμάκια δηλαδή από στελέχη σιταριού, θα παράξει η ΚΟΙΝΣΕΠ με έδρα το Κιλκίς που ήδη έχει κλείσει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες για τη διάθεσή τους.

Ο φετινός στόχος ανέρχεται σε 600.000- 700.000 σταραμάκια, εκ των οποίων το 70%-80% θα διατεθεί μέσω προωθητικών ενεργειών, δεν θα πουληθεί δηλαδή άμεσα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Staramaki» Στέφανος Καμπέρης, διότι είναι λίγο ακριβή η διαδικασία παραγωγής του και η τιμή του στη μαζική αγορά αναμένεται να φτάσει τα 10 λεπτά το ένα. Οι προωθητικές ενέργειες θα δώσουν την δυνατότητα στον κόσμο να το γνωρίσει, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει χρήματα για την αγορά του.

Την επόμενη χρονιά «ευελπιστούμε να φτάσουμε τα 4 με 5 εκατομμύρια «σταραμάκια» και σε 3 με 4 χρόνια να μπορέσουμε να καλύψουμε το 50% του ελληνικού στόχου, δηλαδή 40 με 50 εκατομμύρια «σταραμάκια», αναπτύσσοντας το μοντέλο αυτό της κυκλικής οικονομίας και σε άλλες περιοχές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ.