Εγκαίνια του νέου METRO Cash & Carry στη Ζάκυνθο

METRO AEBE: 100 εκατ. ευρώ σε νέα καταστήματα. 

Περίπου 100 εκατ. ευρώ σκοπεύει να επενδύσει ο χρονικό διάστημα 2020 – 2022 η METRO AEBE, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Αριστοτέλης Παντελιάδης. Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το τριετές πλάνο ενοποίησης με την «Βερόπουλος» καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της αποκτηθείσας αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία παραμένει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του ελληνικού λιανεμπορίου.

Την τετραετία 2016 – 2019 επενδύθηκαν 175 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις καταστημάτων ενώ έγιναν και επενδύσεις σε κέντρα διανομής, επεκτάσεις γραφειακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμό, διανεμητικό στόλο και αγορές νέων ακινήτων.

Στην επόμενη τριετία η εταιρεία θα επεκτείνει δυο από τα κέντρα διανομής, θα ανοίξει αρκετά νέα καταστήματα και θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Στα νέα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας εντάσσεται και η δημιουργία, έως το τέλος του χρόνου, του πρώτου καταστήματος χονδρικής στην Κύπρο το οποίο αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του ομίλου στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου της Κύπρου ο κ. Παντελιάδης διευκρινίζει ότι: «η χώρα προσφέρει αυτή τη στιγμή ευκαιρίες για δραστηριοποίηση νέων παικτών στο λιανεμπόριο. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδικούς στη χονδρική και σκοπεύουμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα αυτό και μόνο».