Με στόχο να αποσπάσουν μερίδια από τους τζίρους της μικρής λιανικής, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά, επεκτείνονται στις γειτονιές με μικρά ευέλικτα καταστήματα που λειτουργούν ως μίνι μάρκετ. 

Ένα τέτοιο μοντέλο καταστημάτων, που στόχο έχουν να καλύψουν ανάγκες άμεσης κατανάλωσης, έχει παρουσιάσει πια και η «αλυσίδα» σούπερ μάρκετ Κρητικός, κάνοντας πρόσφατα εγκαίνια και στο νέο της mini market στο Παγκράτι επί της οδού Κόνωνος 58.

Tο ΚΡΗΤΙΚΟΣ mini market, σύμφωνα με την εταιρεία, διακρίνεται για τον λειτουργικό του χώρο, προσφέρει ταχύτητα και ευκολία αγορών σε κάθε γειτονιά της πόλης και λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 08:00 – 23:00. Διαθέτει Κάβα, Μαναβική, Γαλακτοκομικά, Είδη ψυγείου, Ζαχαρώδη, Είδη καπνού, Παιχνίδια, Σάντουιτς και Σαλάτες ψυγείου, προϊόντα  οικιακής χρήσης. Πλεονέκτημα αποτελεί ότι αυτά τα καταστήματα παρέχουν ευκολία, καθώς λειτουργούν σε ώρες εκτός του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και χωρίς να απαιτείται επιβάρυνση μετακίνησης και αναμονής.

Τι είναι τα ΚΡΗΤΙΚΟΣ mini market; «Είναι ένα νέο μοντέλο ευέλικτων καταστημάτων γειτονιάς με στόχο να καλύψουν ανάγκες άμεσης κατανάλωσης, αναπλήρωσης των καθημερινών αγορών και όποια άλλη έκτακτη ανάγκη προκύπτει. Προσφέρουν προσωπική και φιλική εξυπηρέτηση, παρέχουν ευκολία καθώς λειτουργούν σε ώρες εκτός του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και χωρίς να απαιτείται επιβάρυνση μετακίνησης και αναμονής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου της εταιρείας.