Οι μπάρες δημητριακών και πρωτεΐνης της Naturetech έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια την αγορά. Ο κ. Πέτρος Μανωλίδης, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, επισημαίνει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχουν καθιερώσει τα προϊόντα της στη μικρή λιανική.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Μπάρες δημητριακών εστιασμένες στον Έλληνα καταναλωτή

Η εταιρεία Naturetech έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διεισδύσει δυναμικά τόσο στον χώρο του καφέ, όσο και σε αυτόν των μίνι μάρκετ και της μικρής λιανικής, με μία ευρεία γκάμα προϊόντων. Μπάρες δημητριακών και πρωτεΐνης και χυμοί αλόε βέρα συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας, με πλήθος γεύσεων κι επιλογών, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι παρασκευασμένες με βάση τα θέλω του Έλληνα καταναλωτή. Άλλωστε, με μία νέα ομάδα ανθρώπων να «κρύβεται» πίσω από τη Naturetch, η δυνατότητα να «αφουγκράζεται» την αγορά είναι ανεπτυγμένη στον μέγιστο βαθμό κι έτσι εξηγείται κι η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από όσα είπε στο περιοδικό «Mini Makret & Μικρή Λιανική» ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, ο κ. Πέτρος Μανωλίδης.

Mini Market: Πείτε μας δύο λόγια για την Naturetech.

Πέτρος Μανωλίδης: Η Naturetech είναι μια νέα, ταχύτατα αναπτυσσόμενη, ελληνική εισαγωγική–εξαγωγική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα. Αποτελείται από μια νέα, ενεργητική ομάδα, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές άριστης ποιότητας υγιεινά σνακ στην καλύτερη τιμή που υπάρχει στην αγορά. Παρακολουθούμε προσεκτικά τις τρέχουσες τάσεις κατανάλωσης τροφίμων κι έτσι δημιουργούμε πρωτοποριακά προϊόντα, μοναδικών γευστικών συνδυασμών, τα οποία κι είναι εστιασμένα στον Έλληνα καταναλωτή και τις δικές του καθημερινές ανάγκες.

Mανωλίδης: «Επιλέγουμε προσεκτικά όλα τα εργοστάσια με τα οποία συνεργαζόμαστε, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και το είδος της πρώτης ύλης»

Μ.Μ.: Ποια προϊόντα διαθέτει η εταιρεία στο κανάλι των μίνι μάρκετ;

Π.Μ.: Η γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνει μπάρες πρωτεΐνης και μπάρες βρώμης σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία γεύσεων, για να μπορεί να διαλέξει ο καθένας την μπάρα που ταιριάζει στις ανάγκες και τις γευστικές επιλογές του. Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι υποκατάστατο γεύματος κι αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα καθημερινό υγιεινό, γευστικό, υψηλής διατροφικής αξίας snack, που τροφοδοτεί τον οργανισμό με υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης. Μπορούμε να την απολαύσουμε είτε είμαστε στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο, είτε και στο γραφείο ή τη δουλειά.

Μ.Μ.: Πώς επιλέγεται τα προϊόντα σας και πώς διασφαλίζεται την ποιότητά τους;

Π.Μ.: Επιλέγουμε προσεκτικά όλα τα εργοστάσια με τα οποία συνεργαζόμαστε, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και το είδος της πρώτης ύλης. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται ποιοτικός έλεγχος σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, για να εξασφαλίζουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Μ.Μ.: Σε ποιες περιοχές της χώρας διανέμονται σήμερα τα προϊόντα σας; Η διανομή γίνεται απευθείας ή μέσω χονδρεμπόρων; Υπάρχει δυνατότητα για πανελλαδική κάλυψη;

Π.Μ.: Στην Αττική διανέμονται μέσω του τμήματος πωλήσεών μας, αλλά και μέσω χονδρεμπόρων, κι όλοι μαζί, ως μια ομάδα, καλύπτουμε ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής. Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, η διανομή γίνεται καθαρά μέσω χονδρεμπόρων κι αποκλειστικών αντιπροσώπων. Με αυτή τη διαδικασία, όμως, μπορούμε με περηφάνια πλέον να πούμε ότι καλύπτουμε σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Μ.Μ.: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Naturetech; Γιατί να προτιμήσει ένας επαγγελματίας τα δικά σας προϊόντα για το κατάστημά του;

Π.Μ.: Τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα είναι πολυάριθμα, καθώς ως εταιρεία προσπαθούμε να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες μας. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζουμε για τα εξής:

Ποιότητα και γεύση. Τα προϊόντα μας φημίζονται για την εξαιρετική τους ποιότητα και την καταπληκτική τους γεύση, συνδυασμός που ενθουσιάζει τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, οι μπάρες Power Pro έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, λίγες θερμίδες, σάκχαρα και λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν πλούσια γεύση που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Ποικιλία. Έχουμε μια τόσο μεγάλη γκάμα στο κομμάτι της μπάρας που μπορούμε να καλύψουμε, και με το παραπάνω, ακόμη και τα πιο απαιτητικά καταστήματα. Σήμερα, το «χαρτοφυλάκιο» της Naturetech περιλαμβάνει 26 γεύσεις flapjack, τέσσερις από τις οποίες είναι ενισχυμένες με πρωτεΐνη και άλλες δυο που ξεχωρίζουν, διότι δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης. Η πλειοψηφία από τις μπάρες πρωτεΐνης μας, πάντως, δεν έχει σχεδόν καθόλου ζάχαρη, καθώς προτιμούμε, γενικά, πιο υγιεινές επιλογές για τους πελάτες μας.

Ανταγωνιστικές τιμές. Ο συνδυασμός ποιότητας με χαμηλές τιμές μας κάνει τη νούμερο ένα επιλογή στον χώρο των υγιεινών σνακ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα μπάρα της Naturetech, ON THE GO, με 29% πρω-τεΐνη πωλείται αυτή τη στιγμή στο ράφι στην προνομιακή τιμή των 0,98 λεπτών, καθιστώντας τη την φθηνότερη μπάρα πρωτεΐνης στην ελληνική αγορά. Αντίστοιχες μπάρες, λιγότερο ποιοτικές, πωλούνται 1,20 με 1,30 ευρώ.

Μ.Μ.: Πόσο δύσκολο είναι για μια ελληνική επιχείρηση να ανταπεξέλθει στην εγχώρια αγορά εν μέσω κρίσης;

Π.Μ.: Η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, διέρχεται μια μεγάλη οικονομική κρίση. Αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε μέσα σε ένα περιβάλλον «εκρηκτικό». Τα εργοστάσια που συνεργαζόμαστε στο εξωτερικό είναι πάντα 100% προπληρωμένα μέχρι και 3 μήνες πριν από την άφιξη των πρώτων υλών και των προϊόντων, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω έλλειψης ρευστότητας, ζητούν πίστωση, κάτι που δημιουργεί δυσκολία στη ρευστότητα. Παρά τις δυσκολίες, όμως, εμείς, κάνοντας υπερπροσπάθεια, έχουμε τεράστια ανάπτυξη χρόνο με τον χρόνο, κι αυτό βέβαια οφείλεται στα καταπληκτικά μας προϊόντα και τους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μας πιστεύουν. Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε, λοιπόν, να τους ευχαριστήσουμε όλους για την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για να διατηρήσουμε την άριστη σχέση που έχουμε.

Naturetech

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 145, Άνω Λιόσια
Τηλ: 2130 418660
Website: www.naturetech.gr