Ανανεωμένο website από τη Δωδώνη

Σε πρώτο «πλάνο» βρίσκεται πλέον η βιωσιμότητα και αρκετές είναι οι εταιρείες και στην Ελλάδα που αλλάζουν πορεία, υλοποιώντας πρακτικές με θετικότερο αντίκτυπο για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον.

Στο 7% των επιτυχημένων εταιρειών παγκοσμίως σε θέματα βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  κατατάχθηκε για το 2021 και η ΔΩΔΩΝΗ, σύμφωνα με νέα αξιολόγηση που έλαβε από την EcoVadis.
 
Συγκεκριμένα, βελτιώνοντας την περυσινή βαθμολογία της, η ΔΩΔΩΝΗ κατέκτησε νέα παγκόσμια υψηλή βαθμολογία, βάσει αξιολόγησης σε τρεις πυλώνες: τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και υποστηρίζει τους προμηθευτές της, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και τις πολιτικές απασχόλησης και σεβασμού.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η ΔΩΔΩΝΗ υλοποιεί δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα, επιλέγοντας αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων παραγωγών. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδα, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της και προσφέροντας δουλειά σε πάνω από 800 υπαλλήλους, αποτελώντας έναν πλέον αξιόπιστο συνεργάτη. 
 
Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του πλανήτη, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων, οι οποίοι παρακολουθούνται και αναθεωρούνται σε ετήσια βάση, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Τέλος, η εταιρεία σέβεται την αξιοπρέπεια, το απόρρητο και τα προσωπικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου της, ενώ εφαρμόζει μέτρα προστασίας ώστε να μειώσει τα εργατικά ατυχήματα και να προσφέρει ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας, που ανταποκρίνεται σε διεθνή standards».