Το όνομα του Δημήτριου Παυλίδη πήρε ο δρόμος έξω από το ιστορικό εργοστάσιο της «Παυλίδης», που αποτελεί και ένα από τα κορυφαία brand στις σοκολάτες στην Ελλάδα, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Mondelez στην Ελλάδα, όπου και ανήκει πλέον το εργοστάσιο και η διανομή των προϊόντων «Παυλίδης», η μετονομασία του παρακείμενου δρόμου σε οδό «Δημητρίου Παυλίδη», ήρθε μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων του Εργοστασίου. Ηθελαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στο τελευταίο μέλος της οικογένειας Παυλίδη που διοίκησε την επιχείρηση καθώς και να αναδείξουν την ιστορία του Εργοστασίου Παυλίδη και τη σημασία που έχει για την περιοχή των Πετραλώνων και γενικότερα για την οδό Πειραιώς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «τo Εργοστάσιο Παυλίδης, είναι ένας εμβληματικό χώρος με ιστορία 145 ετών και αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης στην περιοχή της Αθήνας. Αποτελεί πλέον ένα τοπωνύμιο με μακρά παράδοση που συνεχίζει να σηματοδοτεί την εξέλιξη και την ιστορική συνέχεια με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της συμβολής του Δημητρίου Παυλίδη στην ανάπτυξη του εργοστασίου και αντανακλά όλη την ένδοξη πορεία της σοκολατοποιίας Παυλίδη από την εποχή του Σπυρίδωνα Παυλίδη και την ίδρυση του «Γλυκυσματοποιείου Παυλίδου» το 1842, στη συμβολή των οδών Βύσσης και Αιόλου στην Αθήνα, την οικοδόμηση του Εργοστασίου Παυλίδη στην οδό Πειραιώς το 1876, έως και σήμερα που συνεχίζει να είναι μια σύγχρονη, τεχνολογικά εξελιγμένη και ασφαλής μονάδα παραγωγής.

Παράλληλα όμως, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη γιορτάζει φέτος τα 160 χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική αγορά. Από το 1861 έως σήμερα, η αγαπημένη και χαρακτηριστική γεύση της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη αποτελεί τη διαχρονική σταθερή αξία πολλών γενεών. 

Ο Σπυρίδωνας Παυλίδης ήταν αυτός που έφερε τη σοκολάτα στην Ελλάδα το 1861, δημιουργώντας τη Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, την πρώτη σοκολάτα που παράχθηκε στη χώρα. Καθώς το μη παστεριωμένο γάλα οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Σπυρίδωνας Παυλίδης έφτιαξε τη δική του σοκολάτα χωρίς γάλα, για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, και την ονόμασε… «Υγείας».

Με  τις αμέτρητες διακρίσεις της και τη διαχρονική της συσκευασία να αποτελούν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη μακρόχρονη ιστορία της, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη έχει αναπτύξει μια βαθιά, μοναδική σχέση με το καταναλωτικό κοινό, τοποθετώντας την υψηλά στις προτιμήσεις του για πολλές δεκαετίες.

Από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί μία σοκολάτα σύμβολο, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, τόσο στις εύκολες όσο και τις δύσκολες στιγμές του. Σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 160 χρόνων της σοκολάτας Υγείας Παυλίδη, κυκλοφορεί η νέα επετειακή-συλλεκτική συσκευασία αναδεικνύοντας την παρουσία και τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της στη διάρκεια των ετών».