GIM – ΓΙΟΒΑΣ

Η GIM ΓΙΟΒΑΣ, έχοντας παρουσία από το 1980, κατέχει σήμερα δεσπόζουσα θέση στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, με μερίδιο άνω του 35% στη χώρα μας. Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ οι μεγαλύτεροι πελάτες της είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία. Η συνεργασία με την Disney το 1992 σηματοδότησε την ανάπτυξή της, με την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων ηρώων κινουμένων σχεδίων σε χαρτοσχολικά προϊόντα. Η GIM AE εκπροσωπεί σήμερα μία σειρά από γνωστά brands της αγοράς. Επίσης, δημιούργησε δύο δικά της brands, το Paper & Art και το Home Made. Παράλληλα, έχει επεκτείνει την προϊοντική της γκάμα και έχει εισαγάγει νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως λούτρινα, αυτοκόλλητα κ.ά., που αποτελούν ελκυστικές ιδέες για δώρα. Η GIM ΓΙΟΒΑΣ υπογραμμίζει ότι τα προϊόντα της έχουν υποστεί τον πιο αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να παρέχουν την απόλυτη ασφάλεια στους χρήστες τους, είτε αυτοί είναι παιδιά είτε ενήλικες. Τέλος, να ειπωθεί πως τα προϊόντα της διατίθενται μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, το οποίο υπερβαίνει τα 4.500 σημεία πώλησης.

ΓΙΑΝΝΑΚΗ TOYS

Η εταιρεία Γιαννάκη ξεκίνησε το ταξίδι της στον χώρο των παιχνιδιών το 1984 και από τότε προσφέρει στα παιδιά, μέσω του περιπτέρου, του ψιλικατζίδικου ή του μίνι μάρκετ της γειτονιάς, μικρά παιχνίδια ή συλλογές. Η εταιρεία σημειώνει πως έχει πάντα στο επίκεντρο τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, προσφέροντας τις πιο επίκαιρες συλλογές από παιχνίδια στην Ελλάδα, με ποιότητα αλλά και σε προσιτές τιμές.

Kirkimagic – Τρυκ Κρίστοφερ

Το κατάστημα άρχισε να λειτουργεί το 1975 και συνεχίζει με την επωνυμία Τρυκ-Κρίστοφερ. Αρχικά, κύρια ενασχόληση της εταιρείας ήταν το χονδρικό εμπόριο. Από το 2008 ξεκίνησε παράλληλα και το λιανικό εμπόριο με τρικ, φάρσες, μαγικά κόλπα, ζογκλερικά, εργαλεία για ερασιτέχνες και επαγγελματίες ταχυδακτυλουργούς, είδη θεάτρου, είδη για κλόουν και ανιματέρ, τράπουλες και πολλά άλλα έξυπνα δώρα. Το κατάστημα λειτουργεί με την ονομασία Kirkimagic, ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να το επισκεφθεί από κοντά ή ηλεκτρονικά.

Giochi Preziosi Hellas

Η Giochi Preziosi Hellas ιδρύθηκε το 2003 και είναι μέλος του ομίλου Preziosi που αποτελεί τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό οργανισμό παιχνιδιών και παιδικών προϊόντων. Στόχος και φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί καινοτόμα και διασκεδαστικά παιχνίδια που εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών. Η Giochi Preziosi Hellas είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών στην Ελλάδα, με σήματα όπως τα Gormiti, L.O.L. Surprise!, Little Tikes, PJ Masks, Peppa Pig κ.ά.

AS Company

Η AS ιδρύθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ελληνική εταιρεία με κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία και εμπορία παιχνιδιών. Βασική δέσμευση της εταιρείας είναι η ανάπτυξη παιδικών προϊόντων που είναι ασφαλή, δημιουργικά και εκπαιδευτικά – τέτοια που να τα επιλέγει όχι μόνο το παιδί αλλά και οι γονείς. Με το βλέμμα στραμμένο τόσο στις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς παιχνιδιού όσο και στις απαιτήσεις του Έλληνα καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει μία επιτυχημένη πορεία από το 1990 έως σήμερα, φέρνοντας πρωτοποριακά και διαχρονικά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών. Είναι γεγονός πως το σήμα της έχει γίνει από τα πλέον αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και καλύπτει όλο το φάσμα κατηγοριών παιχνιδιών.

Hasbro Hellas

Η Hasbro Hellas εκπροσωπεί μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον χώρο των παιχνιδιών στη χώρα μας. Διαθέτει υπό τη σκέπη της αναγνωρισμένα brands, ιδιαίτερα γνωστά στο παιδικό κοινό. Η σειρά προϊόντων που αφορά τη μικρή λιανική είναι εξαιρετικά ευρεία, για όλες τις ηλικίες και για τα δύο φύλα.

Playmobil Hellas

Η Playmobil διαθέτει πλέον και αυτή μία ποικιλία προϊόντων που απευθύνεται στη μικρή λιανική σε προσιτές τιμές, συγκριτικά πάντα με το συνολικό προφίλ της εταιρείας. Φιγούρες playmobil διακινούνται και μέσω περιοδικών, όμως υπάρχουν και τα σακουλάκια με τις φιγούρες έκπληξη, που φαίνεται πως κερδίζουν σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις των παιδιών. Επίσης, η εταιρεία κατά καιρούς εμφανίζει θεματικές φιγούρες, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία ή την ιστορία, οι οποίες συνήθως απαντούν σε μικρές συσκευασίες και μπορούν να διατεθούν και από τα καταστήματα μίνι μάρκετ. Το ισχυρό brand name που συνοδεύει τα συγκεκριμένα παιχνίδια μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και για όσους μεγαλύτερους θέλουν να αγοράσουν δώρο για κάποιο μικρό παιδί.