Στη Θεσσαλονίκη η νέα καινοτόμος επένδυση της Coca Cola

Στη Θεσσαλονίκη η νέα καινοτόμος επένδυση της Coca Cola. 

Το Κέντρο Διανομής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε ο όμιλος Coca-Cola HBC ανάμεσα σε 28 χώρες για την πρώτη εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνολογίας «Vision Picking» στη διαχείριση αποθήκης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον κλάδο των FMCG σε παγκόσμια κλίμακα και επιτρέπει στην εταιρεία να δημιουργεί χιλιάδες παραγγελίες μικτών παλετών με μεγαλύτερη ταχύτητα,  ευκολία και ακρίβεια.

Στους δύο μήνες που εφαρμόζεται η νέα τεχνολογία, έχει καταγραφεί αύξηση της παραγωγικότητας, της ταχύτητας και της ακρίβειας. Ειδικότερα, καταγράφεται αύξηση της παραγωγικότητας κατά 10% και της ταχύτητας στη συλλογή των παλετών κατά 8%, ενώ η ακρίβεια πλέον φτάνει το 99,9%.

Μέσα στο 2019, η τεχνολογία «Vision Picking» θα εφαρμοστεί στο Σχηματάρι Mega-Plant καθώς επίσης και σε μονάδες του ομίλου Coca-Cola HBC στην Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Σερβία.

Το ύψος της αρχικής επένδυσης για την ανάπτυξη του software ανήλθε στα 200.000 ευρώ, ενώ προγραμματίζονται και νέες επενδύσεις στον τομέα του hardware.

Το Vision Picking λειτουργεί με τη χρήση ειδικών «έξυπνων» γυαλιών, που παρέχουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο εργαζόμενος χειριστής για να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες (π.χ. θέση ραφιού, προϊόν, ποσότητα, επιλογή προϊόντος). Ο χρήστης βλέπει σε μία οθόνη 7» τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει την παραγγελία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνει με φωνητική εντολή την ενέργεια που θέλει να πραγματοποιήσει. Η χρήση της τεχνολογίας Vision Picking κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική την εξυπηρέτηση των πελατών μειώνοντας τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την παραγωγή, στο ράφι, και στα χέρια του καταναλωτή.

Το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή. Απασχολεί συνολικά 200 εργαζόμενους και εξυπηρετεί καθημερινά 963 πελάτες. Διαθέτει 14.020 τ.μ. στεγασμένο χώρο αποθήκης με χωρητικότητα 8.733 παλέτες. Από το συγκεκριμένο κέντρο διακινούνται ετησίως 7,5 εκατ. κιβώτια, εξυπηρετώντας συνολικά 67.600 παραγγελίες, ενώ περισσότερο από το 55% των παραγγελιών, αφορά μικτές παλέτες.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον διαθέτει τη μεγαλύτερη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα διακινώντας 65.000.000 κιβώτια, σε 4.000 σημεία σε όλη τη χώρα, από 4 εργοστάσια και 6 διανεμητικά κέντρα.