ΙΟΒΕ: Χαμηλότερος ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε καταναλωτές και επιχειρήσεις και, όπως ήταν φυσικό, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να υποβάλουν τη δική τους αίτηση για το power pass.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, που άρχισε η λειτουργία της πλατφόρμας, οι αιτήσεις για το power pass ξεπέρασαν τις 75.000. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.