Η εταιρεία Pasta Euzoia έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά μία διαφορετική πρόταση στην κατηγορία των ζυμαρικών, προσφέροντας 100% ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Του Bάιου Τασούλα

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και για μίνι μάρκετ

Αρκετές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να στηρίζονται στην παράδοση, ώστε να δημιουργούν προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητά τους και προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην αγορά. Στον κλάδο των ζυμαρικών, η επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών Pasta Euzoia είναι μία από αυτές που έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν στην αγορά, με τα προϊόντα της να λαμβάνουν και διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς. Τα καινοτόμα ζυμαρικά της έχουν ήδη κερδίσει μία θέση σε πολλά παντοπωλεία και delicatessen. Τα μίνι μάρκετ αποτελούν ένα νέο κανάλι ανάπτυξης για την εταιρεία, το οποίο αναζητά σχετικές συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, κα Ζωή Μπέγου, για να μάθει περισσότερα για τα εν λόγω ζυμαρικά.

Mini Market: Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρεία.

Η κυρία Ζωή Μπέγου είχε την ιδέα για μια σειρά ζυμαρικών υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα και στη μικρή λιανική.

Ζωή Μπέγου: Η Pasta Euzoia είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών, στηριζόμενη σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας. Ταυτόχρονα, όμως, ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα μέσω της εξέλιξης και δημιουργίας καινούργιων, φρέσκων συνταγών. Η αγάπη μας για τη γαστρονομία, η οικογενειακή μας παράδοση αρκετά χρόνια πίσω και ατέλειωτες ώρες δοκιμών μάς οδήγησαν στη δημιουργία ενός καινοτόμου, πολύ υγιεινού είδους ζυμαρικού, με προσανατολισμό στην ποιότητα και τη γεύση! Σκοπός μας εξαρχής ήταν η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, και όχι η μαζικότητα. Τα ζυμαρικά μας, μοναδικά και αυθεντικά, παράγονται με αγάπη και μεράκι. Επιλέγοντας τις καλύτερες ποιοτικά πρώτες ύλες δημιουργούμε πρωτότυπες συνταγές: ζυμαρικά με αρώματα, πλούσια γεύση και μακρά επίγευση που απευθύνονται στους απανταχού λάτρεις των ζυμαρικών.

Τα «Pasta Euzoia» δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μας στον γρήγορο και σύγχρονο τρόπο ζωής. Από τη μία, οι τάσεις της εποχής για κάτι γρήγορο, αλλά συνάμα και θρεπτικό, όσο γίνεται περισσότερο, καθώς και χαμηλό σε θερμίδες, μας βοήθησαν να συνδυάσουμε τη λατρεία όλων μας, τα ζυμαρικά, με διάφορα συστατικά υψηλής διαθρεπτικής αξίας – 1. Κατηγορία με Superfoods, 2. Κατηγορία με Γεύσεις Εκλεπτυσμένες που κρύβουν πολλαπλά οφέλη, 3. Κατηγορία με Γάλα και Αυγά που εκτοξεύουν τη θρεπτική αξία. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην αγορά, καθώς προσφέρουμε τα εξής:

  • Ζυμαρικά Υψηλής Διαθρεπτικής Αξίας με Αυγά και Γάλα (Βουβαλινό / Κατσικίσιο),
  • Ζυμαρικά με Superfoods (Λιναρόσπορο, Κουρκουμά, Μαύρο Σκόρδο),
  • Ζυμαρικά με Γεύσεις Εκλεπτυσμένες (Βασιλομανίταρο Porcini, Καρότο & Λεμονοπίπερο, Ντομάτα & Βασιλικό, Σπανάκι, Mix Λαχανικών, Μελάνι Σουπιάς κ.ά.) και
  • Την παιδική μας σειρά ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ σε δύο επιλογές: 1. με Λαχανικά (το Νο1 προϊόν στην αγορά) και 2. με Κατσικίσιο Γάλα και Αυγά.
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι 100% ελληνικές και η πλειοψηφία τους προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μ.Μ.: Από πού λαμβάνετε τις πρώτες ύλες;

Ζ.Μ.: Ο τόπος μας, οι πρώτες ύλες και η εμπειρία ήταν πολύτιμα εφόδια και εργαλεία για την εκπλήρωση των στόχων μας. Στα παραπάνω προσθέσαμε το μεράκι και την αγάπη όλων μας γι’ αυτό που δημιουργούμε. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι 100% ελληνικές. Η πλειοψηφία τους προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μ.Μ.: Ποια προϊόντα σας διατίθενται σε μίνι μάρκετ και ποια θεωρείτε ιδανικά για το συγκεκριμένο κανάλι πωλήσεων;

Ζ.Μ.: Το κανάλι των μίνι μάρκετ είναι εντελώς καινούργιο για εμάς. Οι πελάτες μας, μέχρι στιγμής, επικεντρώνονταν σε άλλα καταστήματα, όπως τα παντοπωλεία-delicatessen και τα κρεοπωλεία-delicatessen, αλλά και τα καταστήματα υγιεινής διατροφής, οπωροπαντοπωλεία, εστιατόρια κ.ά. – τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μας ενδιαφέρει όμως η ανάπτυξή μας και σε αυτό το κομμάτι, της μικρής λιανικής, και είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε όποιον επαγγελματία το επιθυμεί. Θεωρούμε ότι, ειδικά στα μίνι μάρκετ, η σειρά των παιδικών μας προϊόντων θα έκανε εξαιρετικές πωλήσεις, όπως και κάποια είδη από τις Ταλιατέλες μας, π.χ. οι Ταλιατέλες με Σπανάκι, οι Ταλιατέλες με Τσίλι & Τζίντζερ, οι Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς, οι Ταλιατέλες με Κατσικίσιο Γάλα & Αυγά. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα ήταν επίσης μία διαφορετική πρόταση αξίας για τα εν λόγω καταστήματα. Σε κάποιες περιοχές με πιο ανεβασμένο budget, μάλιστα, ή σε καταστήματα που αναζητούν και κάποια πιο ποιοτικά και μοναδικά προϊόντα για τα ράφια τους, σαφέστατα, θα μπορούσαν να σταθούν και όλα τα υπόλοιπα.

Pasta Euzoia

Μ.Μ.: Υπάρχει δυνατότητα κάλυψης στα μίνι μάρκετ όλης της Ελλάδας και με ποιο τρόπο (απευθείας πωλήσεις ή με χονδρεμπόρους);

Ζ.Μ.: Υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Ιδανικά ως εταιρεία επιθυμούμε τις απευθείας πωλήσεις στα εκάστοτε σημεία, αλλά φυσικά και μέσω χονδρέμπορου θα ήταν μία πολύ καλή λύση για την περαιτέρω διανομή των προϊόντων μας ανά τη χώρα.

Θεωρούμε ότι, ειδικά στα μίνι μάρκετ, η σειρά των παιδικών μας προϊόντων θα έκανε εξαιρετικές πωλήσεις.

Μ.Μ.: Τα προϊόντα σας έχουν κερδίσει και κάποιες διακρίσεις. Πείτε μας για αυτές.

Ζ.Μ.: Σε 1,5 χρόνο λειτουργίας καταφέραμε να αποτυπώσουμε την αγάπη μας γι’ αυτό που δημιουργούμε μέσα από τα 2 Χρυσά Βραβεία που καταφέραμε να αποσπάσουμε: ένα Χρυσό Βραβείο Γεύσης από τα Best Greek Food Awards, αλλά και το 1ο Βραβείο Συσκευασίας στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ του 2019.

Μ.Μ.: Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τις πωλήσεις σας και σε τι βαθμό;

Ζ.Μ.: Η πανδημία ήταν ένα καλό κίνητρο για τον κόσμο να αναζητήσει ποιοτικότερα προϊόντα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση πωλήσεων, αλλά σίγουρα υπήρξε μεγαλύτερο πελατολόγιο από άκρη ως άκρη της Ελλάδος, καθώς επίσης και στο εξωτερικό.

Μ.Μ.: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας;

Ζ.Μ.: Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να αναπτύξουμε σταθερό πελατολόγιο στο εξωτερικό, αλλά και φυσικά να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί το ήδη υπάρχον στην Ελλάδα. Συνεχώς δημιουργούμε νέους, καινοτόμους κωδικούς, μέσα από τους οποίους προκύπτουν διάφορα οφέλη για τον οργανισμό.

Παραγωγή εμπορία ζυμαρικών Euzoia 
Διεύθυνση: Βιομηχ. Πάρκο Θέρμης, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 345503
Website: www.pasta-euzoia.com