Τρικαλινή Ζύμη. Το 2016 ξεκινήσαμε αυτό το νέο εγχείρημα, ώστε να δώσουμε στην αγορά κάτι διαφορετικό, που θα συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα.

Του Bάιου Τασούλα

Μεγάλη δυναμική οι χειροποίητες πίτες στα μίνι μάρκετ

Η εταιρεία Τρικαλινή Ζύμη εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική των προϊόντων της στο κανάλι της μικρής λιανικής, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε στην αγορά η πανδημία του κορωνοϊού και πλέον ετοιμάζεται να εστιάσει στις πωλήσεις της στα μίνι μάρκετ, όπου η ζήτηση για τις παραδοσιακές χειροποίητες πίτες της φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Με βάση την παράδοση, σε μία πόλη που φημίζεται για τις πρώτες ύλες της, αλλά και τις πίτες της, η εταιρεία Τρικαλινή Ζύμη έχει αρχίσει να διεισδύει στην ελληνική αγορά, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και στο κανάλι του μίνι μάρκετ. Την ώρα που ο κλάδος των κατεψυγμένων προϊόντων δείχνει να «εκτοξεύεται» στην Ελλάδα, όντας ευνοημένος κι από τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού, η τρικαλινή εταιρεία έρχεται να προσφέρει μία ξεχωριστή γκάμα προϊόντων, που φαίνεται να κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών σε όλη τη χώρα.

Με πάνω από 200 καταστήματα της μικρής λιανικής να έχουν ήδη τοποθετήσει προϊόντα της Τρικαλινής Ζύμης στα ψυγεία τους και την εταιρεία να σχεδιάζει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στο κανάλι του Retail, το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» μίλησε με τον ιδιοκτήτη της, κ. Χρήστο Πατουλιώτη, για να μάθει περισσότερα για αυτό το νέο brand που κάνει τη δική του «επέλαση» στην αγορά.

Mini Market: Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρεία Τρικαλινή Ζύμη.

Χρήστος Πατουλιώτης: Η Τρικαλινή ζύμη είναι μια νέα, σύγχρονη βιοτεχνία παρασκευής χειροποίητων, κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Στεγαζόμαστε στο 6ο χλμ Τρικάλων-Πύλης, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, και σε έναν ιδιόκτητο χώρο συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ., με ολοκαίνουργιες και υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, που καταλαμβάνουν έκταση 400 τ.μ. Ο κτηριακός και μηχανολογικός εξοπλισμός μας είναι υψηλών προδιαγραφών και μας δίνει τη δυνατότητα για παραγωγή προϊόντων που υπακούν στους κανόνες υψηλής ασφάλειας και ποιότητας. Προσωπικά, κάνω αυτή τη δουλειά για πάνω από μία δεκαετία, και συγκεκριμένα από το 2005, όμως το 2016 ξεκινήσαμε αυτό το νέο εγχείρημα, ώστε να δώσουμε στην αγορά κάτι διαφορετικό, που θα συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα.

MM: Τι περιλαμβάνει η προϊοντική σας γκάμα και ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα για τα μίνι μάρκετ;

Χ.Π.: Η Τρικαλινή Ζύμη διαθέτει πλέον μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, με στόχο την καλύτερη ικανοποίηση των καταναλωτών. Τα προϊόντα μας έχουν ως βάση τις αυθεντικά παραδοσιακές χωριάτικες πίτες, οι οποίες παρασκευάζονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, με αγνά υλικά της ελληνικής γης κι αυστηρές προδιαγραφές, προκειμένου να διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. Σήμερα στο προϊοντικό μας «χαρτοφυλάκιο» θα βρει κανείς τα εξής:

  • Πιτάκια με σφολιάτα ζύμη: Ζαμπονοκασεροπιτάκι, Σοκολατοπιτάκι, Κρουασίνι βουτύρου, Κρουασίνι Ζαμπόν, Κρουασίνι Τυρί, Κρουασάν Λουκάνικο, Κουρού τυροπιτάκι, Κουρού Λουκάνικο, Μηλοπιτάκι.
  • Πιτάκια με χειροποίητο φύλλο: Ζαμπονοτυροπιτάκι, Κιμαδοπιτάκι, Κοτοπιτάκι, Λουκανικοπιτάκι, Μπουγατσάκι, Mίνι Πεϊνιρλί, Πρασοτυροπιτάκι, Σπανακοτυροπιτάκι, Τυροπιτάκι, Μίνι Φλογέρα ζαμπόν, Μίνι Φλογέρα ολικής Γαλοπούλα, Μίνι Φλογέρα τυρί κρέμα.
  • Πιτάκια Νηστίσιμα: Μανιταροπιτάκι, Πατατοπιτάκι, Πρασοπιτάκι, Ρυζοπιτάκι, Σπανακοπιτάκι.
  • Χωριάτικες πίτες: Τυρόπιτα, Σπανακοτυρόπιτα, Σπανακόπιτα, Ρυζόπιτα, Πρασοτυρόπιτα, Πρασόπιτα, Πατατόπιτα, Μπουγάτσα, Μανιταρόπιτα, Κοτόπιτα, Κολοκυθόπιτα, Κιμαδόπιτα, Ζαμπονοτυρόπιτα, Γαλατόπιτα, 4 Τυριά.
  • Ατομικά με χειροποίητο φύλλο: Γαλαπούλα-Τυρί, Ζαμπονοτυρόπιτα, Κασερόπιτα, Κιμαδόπιτα, Κοτομπέικον, Κοτόπιτα, Μανιταρόπιτα, Πατατόπιτα, Πρασόπιτα, Σπανακόπιτα, Σπανακοτυρόπιτα, Τυρόπιτα, Στριφτή Τυρόπιτα, Στριφτή Σπανακοτυρόπιτα, Στριφτή Σπανακόπιτα,
  • Ατομικά με σφολιάτα ζύμη: Ζαμπονοτυρόπιτα πατητή, Ζαμπονοτυρόπιτα πατητή με σάλτσα, Κασερόπιτα, Κουλούρι ανθότυρο, Κουλούρι νηστίσιμο, Κουλούρι πολύσπορο γαλ. ανθότυρο, Κουλούρι πραλίνα, Κουρού, Κρουασάν Ζαμπόν-τυρί, Λουκανικόπιτα με σάλτσα, Λουκανικόπιτα χωρίς σάλτσα, Λουκανικόπιτα, Μπιφτεκόπιτα, Μπουγάτσα κρέμα, Μπουγάτσα Τυρί, Μπριός κοτομπέικον, Πεϊνιρλί, Πίτσα ατομική, Πίτσα μεγάλη, Τυρόπιτα σφολιάτα εξελ., Φλογέρα χαλβά – σοκολάτα, Φλογέρα ζαμπόν, Φλογέρα, Χειρ. Γραβ. Μπριζόλα καπνιστή.